Güiza bu sözlere ne diyecek?

Giriş Tarihi 12 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 12 Ekim 2009, 12:10

İÇİNDEKİLER

İspanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, Ermenistan maçı sonrasında 5 futbolcusunun sakatlanarak kadrodan çıkarılmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Güiza giderse hiçbir şey değişmez ama Xavi giderse değişir'' dedi.

İspanyol Cadenaser radyosuna açıklama yapan Del Bosque, sakatlanan Xavi, Puyol, Cesc, Güiza ve Marchena'nın milli takım kadrosundan çıkartılarak, kulüplerine geri gönderilmeleri sonrasında mevcut durumu değerlendirdi. ''Güiza giderse hiçbir şey değişmez ama Xavi giderse değişir'' ifadesini kullanan İspanyol teknik adam, ''Xavi için herkes alarma geçer. Milli takım için önemli, çok gerekli bir futbolcu'' şeklinde konuştu.

İspanya Milli Takımı kadrosunda kalan ancak küçük sakatlıkları bulunduğu iddia edilen Torres ve İniesta'nın durumlarının iyi olduğunu kaydeden Del Bosque, tüm sakatlık sorunlarına rağmen çarşamba günü deplasmanda Bosna Hersek'e karşı oynayacakları maçın ağırlığını karşılayabilecek kapasitede oyunculara sahip olduğunu ifade etti.

Öte yandan İspanyol basınında yer alan haberlerde, Liverpool, Real Madrid, Barcelona, Villarreal gibi İspanya Milli Takımı'na futbolcu veren kulüplerin, futbolcularının fiziki durumlarından dolayı kaygılı oldukları ileri sürüldü.