Carlos’un yedek kalması normal!

Sarı-lacivertli ekipte kendini evinde gibi hissettiğini belirten Brezilyalı yıldız, “Sadece vatandaşlarım değil Türk oyuncular da bana çok yardım ediyor. Kulüp bizlere öyle güzel şartlar sunuyor ki. Zaten hepsi karizmatik insanlar” dedi, 10. haftadaki Galatasaray derbisini heyecanla beklediğinin altını çizd

Giriş Tarihi 08 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 08 Ekim 2009, 10:25

İÇİNDEKİLER

Milliyet'ten Yusuf Kobal'a konuşan Andre Dos Santos, Fenerbahçe'nin Brezilya Milli Takımı'nda oynayan tek oyuncusu. Bu sezon başı kısa bir manevra ile transfer edildi. Gelir gelmez takıma girdi, bir süre solda adeta esti. Sonra da duraklama dönemine geçti. Şimdilerde eleştiriliyor. Doğrusu iyi oynamadığını kendisi de kabul ediyor. Ancak Daum'un kalbine girmeye gör. Santos da formsuzluğuna karşın hocanın en beğendiği atakçılardan. Aslında o bir bek ama Daum, o bekten kanat oyuncusu yarattı. Israrla da üzerinde duruyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


Santos ile bu durumu konuştuk. Alçakgönüllü ve heyecanlı bir insan. Herkese teşekkür ederek geçirdiği söyleşinin sonunda, teknik direktöründen idolü ve şimdiki takım arkadaşı Carlos'a kadar, Alex'ten, Fenerbahçe'deki en yakın arkadaşı Kazım'a kadar herkese övgüler dizdi...

Neden Fenerbahçe'yi tercih ettin? Bu teklifi kabul edince nasıl tepkiler aldın?

"Fenerbahçe'den gelen teklif sonrası çevremden çok soru aldım. Neden Türkiye'ye gitmeyi kabul ettiğimi sordular. Aslında ben kafamda fazla soru işareti ile gelmedim. Zaten yeterli bilgiye sahiptim. Buradaki Brezilyalı futbolcular bana Türkiye'yi ve Fenerbahçe'yi ayrıntısına kadar anlattı. Çok olumlu bir yer olduğu görüntüsü ortaya çıktı. Gözü kapalı biçimde Fenerbahçe'ye geldim. Fenerbahçe kararı hedeflerim ve kariyerim açısından verdiğim en doğru karardı."

Fenerbahçe'de ne tür sürprizlerle karşılaştın?

"Fazla bir sürpriz yaşamadım. Türk insanı ve tarihi doğal güzelliklerden haberim vardı. Yaşamak için iyi bir yer burası. Zaten Fenerbahçe de oynamak için en iyi yer. Fenerbahçe'nin resmi teklifi beni o kadar mutlu etti ki anlatamam. Meğer beni Fenerbahçe ekibi izliyormuş. Cristian ile benim birer maçımı daha izlemeye karar verdiler. Sonra da kısa sürede aldılar. Cruzerio maçından sonra bizi hemen Türkiye'ye getirdiler. Ben de sabırsızlanıyordum doğrusu. Kısa sürede Fenerbahçeli olduk Cristian ile birlikte."

Burada çalışırken neler hissediyorsun?

"Takımdaki ortamı yaratan faktörler o kadar çeşitli ve güzel ki. Başta yöneticiler bu ortamı sağlıyor. Burada kendimi evimde hissediyorum. Kafam rahat ediyor. Yaşadığım ortama adapte olmam için herkes elinden geleni yaptı. Takımdaki Türk oyuncular bile bize bu konuda çok yardım etti. Sevgi ve şefkat var burada. Brezilyalı oyuncuların çokluğu beni son derece mutlu ediyor. Çünkü ilk kez ülkemin dışına çıkıyorum. Onlar olmasaydı bu kadar rahat edemezdim belki ama kulüp çalışanlara öyle güzel şartlar sunuyor ki. Hepsi de karizmatik insanlar zaten. Burada olduğum için herkese çok teşekkür ediyorum."
Gelecek adına başka bir hedefin var mı?

"Net olarak söyleyeyim; benim hedefim Avrupa'da bir kulüpte oynamaktı. Ve Avrupa'nın büyük takımlarından birisine geldim. Buradaki hedeflerimi tamamlamadan başka bir takıma gitmem. Şu anda hiçbir şey kazanmış değilim. Burada kariyer yapmaya çalışacağım."

Galatasaraylı Elano'nun Türkiye'ye transferi de çok ilgi çekti. O nasıl biri? Galatasaray derbisi hakkında ne biliyorsun?

"Elona çok iyi bir arkadaşım. Burada farklı kulüplerde olsa da birlikte olmamız iyi bir şey. Saha dışında çok buluşuyoruz. Karakteri mükemmel bir insan. Ailesi de çok iyidir. Saha içinde onu desteklemiyorum elbette. Saha dışında iyi arkadaşız ve Brezilya Milli Takımı'nda birlikte oynadığımız için gurur duyuyorum onunla. Galatasaray derbisinin önemini buraya geldiğim ilk anda fazlası ile hissettim. Çok derbi oynadım ama geldiğimden beri daha önceki maçları izlediğimde çok heyecanlandım. Ciddi bir derbi bu anladığım kadarı ile. Heyecanını şimdiden yaşıyorum. Bu derbilerde kariyerime yazacağım galibiyetler yaşamak istiyorum. Lige de çok iyi başladık, tüm maçlarımızı kazandık. Kolay değil bu başlangıç. Daum bana çok güveniyor. Bunu hissediyorum. Karşılığını da istiyor Daum. Size antrenör güvenirse, siz de saha içinde rahat olursunuz. Bence bu durum çok önemli. Daum'a bu destek için minnettarım. Sonuna kadar bu böyle devam edecek ve son gülen biz olacağız."

Solda nerede oynarsan daha iyi olur. Bek mi, orta saha mı?


"En önemlisi bir futbolcu için sahada olabilmektir. Ama ben bek ya da orta sahada oynadığım zaman bir sorun yaşamıyorum. Ancak bugüne kadar hep sol bek oynadım. Daum beni orta sahanın solunda oynatmak istiyor. Benim güçlü bir yanım vardır. Bek de oynasam, ofansif yönü çok güçlü bir oyuncuyum. Dolayısı ile bek de oynasam, ileride de oynasam sorun olmaz. Pozisyonumdan kaynaklanan bir sıkıntım yok. Oynadığım her mevkide sonuna kadar mücadele ederim. Kendi kritiğimi de yaparım. Son maçlarda iyi değilim, bunu çok iyi biliyorum. Ama çok uzun yolculuklar beni biraz yıprattı. Bu sıkıntıyı atlatacağımı düşünüyorum. Çok maç oynadım ve düşüş yaşadım. Ancak çok iyi bir duruma geleceğimi biliyorum."
Takımdaki en yakın arkadaşın Kazım mı? Birlikte iyi anlaşıyorsunuz gibi görünüyor...
"Takımda Kazım ile iyi anlaşıyoruz. Aynı sitede yaşıyoruz. Ailelerimiz tanıştı, anlaştılar. Biz de birbirimizi iyi anlıyoruz. Kazım ile saha dışında da birlikte oluyoruz. Onun hakkında çok olumlu şeyler söyleyebilirim. Artık 22 yaşında ve nasıl davranacağını biliyor. Aslında takımdaki tüm oyuncularla iyi anlaşıyorum. Ayrım yapmam. Zaten benim doğam da budur."

Alex bizim beynimiz

Alex harikalar yaratıyor. Sen ne düşünüyorsun kaptanın hakkında?
"Alex bu takımın çok önemli bir parçası. Uzun süredir Fenerbahçe'de oynuyor. Çok kupa kaldırdı. Biz saha içinde sürekli ondan bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Bizim saha içindeki beynimizdir Alex. Takım içinde herkese çok yardımcı oluyor. Onsuz takım nasıl olur yorum yapamam ama onunla birlikte oynamak çok kolaylaştırıyor işimizi. Takımdaki herkese yardımcı. Ona da çok teşekkür ediyorum."

Carlos'un yedek kalması normal!


Carlos hakkında ne düşünüyorsun? Yedek kalışını nasıl değerlendiriyorsun?
"Carlos ile birlikte oynamak gurur verici bir şey. Ben Carlos'tan çok şey öğrendim. Kendisini Fenerbahçe'de tanıdım ama kariyerimde onun payı vardır. Carlos'la tanışınca onun hakkındaki düşüncelerimin ne kadar haklı olduğunu gördüm. Bana çok yardımcı oluyor. Bu mutluluğu bana veriyor. Çok şey de öğretiyor. Bizim takımımız sadece on bir oyuncudan oluşmuyor. Bazı günler bazı oyuncuların yedek kalması normaldir. Dünyanın en büyük oyuncuları yedek kalmışlardır. Kaka, Ronaldo bile yedek kulübesinde oturabiliyorlar. Bunu sorun yapmıyorlar, çünkü profesyoneller. Carlos'un yedek kalması da normal. Onun yedek kalması bizde ve Carlos'ta bir sıkıntı yaratmıyor."

Ronaldo tatil için gelecek


Ronaldo ile yakın arkadaş olduğunu öğrendik. Türkiye ve Fenerbahçe'yi hiç sorguluyor mu?
"Ronaldo ile Corinthias takımında birlikte aynı odada kalıyorduk. Çok sağlam karakterli bir arkadaş. Beni sık sık arıyor. Ronaldo'yu tanıdığım için çok mutluyum. Bana sürekli yardımcı oluyor ve tecrübelerini paylaşıyor. Geçen gün telefon açıp Türkiye'ye tatile gelmek istediğini söyledi. Evinde oda var mı diye sordu. Ben de ona çok para kazandığını, kendisine güzel bir otel tutabileceğinin şakasını yaptım. Ama tatil için buraya gelecek."