TBMM'de 25. dönem başladı

TBMM Genel Kurulunda 25. Dönem 1. Yasama Yılı açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı yemin töreninde Meclis Başkanlığını yürüten yeni TBMM'nin en yaşlı üyesi Deniz Baykal açılış konuşmasını yaptı.

Giriş Tarihi 23 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 23 Haziran 2015, 17:28
TBMM’de 25. dönem başladı

İÇİNDEKİLER

Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal tarafından ismi okunan Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun süre alkışlandı. Ardından İstiklal Marşı okundu ve Meclis Başkanlığını yürüten yeni TBMM'nin en yaşlı üyesi Deniz Baykal açılış konuşmasını yaptı. Konuşması biten Baykal, ilk yemin eden milletvekili oldu. Erdoğan da locadaki yerinden yemin törenini izliyor.

Deniz Baykal'ın konuşmasından satırbaşları;
- Bizde devleti de orduyu da millet kurmuştur. 1999 yılından bu yana dünyanın 20.büyük ekonomisiyiz. Tüm emeği geçenleri şükranla anmak boynumuzun borcudur. Şimdi yeni bir meclisle karşı karşıyayız. Bunu işletmek zorundayız. Elbette uzlaşma temelinde hukuk ve yurtseverlik olacaktır. Siyasi partilerin temel ilkeleri barış içinde yaşamak olacaktır. Demokrasi çoğulcu bir güç yanının ortaya çıkmasıyla gerçekleşir.

İLK YEMİNİ DENİZ BAYKAL ETTİ
25. Dönem Antalya Milletvekili Deniz Baykal ilk yemin eden isim oldu. Milletvekilleri illerin alfabetik sıralamasına göre yemin edecek. Ancak engelli aday olan Bursa milletvekili Bennur Karaburun yemin etti. Ardından Adana'dan başlayarak alfabetik sıralamaya göre kürsüye gelen milletvekilleri yemin ediyor..