Arınç'tan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sonrası Bülent Arınç gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu...

Giriş Tarihi 19 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 19 Ocak 2015, 22:13
Arınç’tan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başladığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız açış konuşmasında, Sayın Başbakanımızın ve hükümetinin ve kendilerinin, sadece millete hizmet amacıyla çalıştığını, başbakanlığı döneminde de cumhurbaşkanlığı döneminde de başka bir gayesinin bulunmadığını, millete hizmet yolunda çalışmak için de cumhurbaşkanlığının görev ve yetkilerinin olabildiğince daha çok koşarak, çalışarak, hükümet ile uyum içerisinde bir gayret göstererek gerçekleştirilebileceğini söyledi' dedi.

İşte Arınç'ın açıklamalarından satır başları:

- Cumhurbaşkanı'nın Bakanlar Kurulu'na toplantıya çağırma yetkisi vardır. Toplantı öncesi Başbakan, Cumhurbaşkanı ile başbaşa bir görüşme gerçekleştirdi.

- Cumhurbaşkanımızın açılış konuşmasıyla toplantı başladı. Cumhurbaşkanı, Başbakan ile arasında çekişme varmış gibi gösterenlerin yanlış iş yaptığını söyledi.

CİZRE'DEKİ OLAYLARI
- Güvenlik ve asayiş yönünden bir değerlendirme yapıldı. Küresel terör konusunda MİT müsteşarlığının bir değerlendirmesi oldu. Bu sadece bir asayişsizlik olayı değil, aynı zamanda Çözüm Süreci'ni de yakından ilgilendiriyor. Yine Cizre konusu gündeme geldiğinde, bunun bir siyasi boyutunun da olabileceği düşünülüyor

- Bu olayların bir daha yaşanmaması ve olaya sebebiyet verenlerin süratle bulunup cezalandırılması, adliye önüne çıkarılması temel hedefimizdir

"BU TOPLANTILAR RUTİN OLARAK SARAY'DA YAPILMAYACAKTIR"
- Bu tür toplantıların periyodik olarak yapılması gündeme gelmemiştir. Müteakip Bakanlar Kurulu toplantımız 26'sında Başbakanlık'ta yapılacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız ilerleyen süreç içinde tekrar bir toplantıya başkanlık etmek isterse buna karar verirler. Ama rutin olarak bu toplantılar yapılmayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız ne zaman isterse Anayasal yetkisini kullanacaktır.

BAŞKANLIK SİSTEMİ
- Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki toplantıyla 'başkanlık sistemine geçiş yapıldığına' ilişkin eleştiriler yapılıyor, bunu doğru buluyor musunuz" sorusuna, "Bunlar o kadar temelsiz düşünceler ve iç politika yani günlük politika içinde o kadar tüketilen, sakız gibi çiğnenen konular ki bunların ciddiyeti konusunda lütfen herkes çok dikkatli olsun.

- Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı. Anayasa'da 40 yıldan beri olan bir yetkiyi kullanıyor, 'Vay başkanlık mı ilan etti yoksa' diye saçma sapan düşünceler. Çok basit, çok sıradan, çok saçma sapan şeyler bunlar. Sayın Cumhurbaşkanı yetkisini kullanıyor ve Bakanlar Kuruluna başkanlık ediyor

KESİNLİKLE MÜSAMAHA ETMEYECEĞİZ
Biz bir hukuk devletiyiz, hukuk içerisinde herkes yaptığının karşılığını mutlaka görecektir. Ama o bölgede yaşanan olaylarda eğer paralel devlet yapılanmasıyla ilgili bir irtibat söz konusuysa bu gerçekten yaşadığımız olayların vahametini göstermesi bakımından da ilginçtir. Paralel devlet yapılanması, adı ne olursa olsun mücadele etmemiz gereken ve kesinlikle müsamaha etmeyeceğimiz bir yapıdır"

Ayrıntılar geliyor...