Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da coşkulu kalabalığa hitap etti....

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 16 Temmuz 2014, 19:50
Başbakan Erdoğan’dan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin oynanan oyunu da şantajları da montajları da gördüğünü belirterek, "Şimdi inşallah onların hesabını yine milletim görecek ve hukuk içinde de bunun hesabını ağır ödeyecekler. Biraz sabır. Türkiye'nin milli kurumlarına, milli değerlerine, milli projelerine yapılan ihaneti bu kardeşiniz çok yaşadı. Bunlar, ihanet şebekesi ihanet. Bu ülkede, mafyayı nasıl çökerettiysek, çeteleri nasıl çökerttiysek, bu ihanet şebekesini de öyle çökerteceğiz, Allah'ın izniyle" dedi.

Kent meydanında halka hitap eden Erdoğan, konuşmasının başında ramazanın Sakarya'da da hayırlara vesile olmasını, tutulan oruçların, hayırların ve ibadetlerin kabul olmasını niyaz ederken, "Sakarya; saf çocuğu masum Anadolu'nun/ Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun/Beraber yürüdük, beraber yürüyeceğiz bu yolda/Uzun ince bir yoldayız/ Gidiyoruz gündüz gece/G ideceğiz gündüz gece" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 20 Mart'ta Sakarya'da "muhteşem bir buluşma"yı aynı meydanda gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, meydanda bulunanlara şöyle seslendi:

"Birisi diyor ki 'Buranın belediye başkanı buraya bir otopark bile yapmamış.' Halbuki bunun altı otopark. Bunlar böyle işte. Klavuzu karga olanın... Bu buluşmadan 10 gün sonra sizler sandığa gittiniz. Sakarya, 30 Mart'ta yüzde 58 oy oranıyla bir kez daha 'AK Parti' dedi. Bu muhteşem sonuçtan dolayı her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Ahde vefanız için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Allah sizlerden razı olsun. Rabbim Sakarya'daki bu uhuvveti, bu birliği, bu kardeşliği ebediyen muhafaza eylesin."

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinde Türkiye'nin yüzde 45,5 oy oranıyla kendilerine destek, güç, özellikle hükümetteki, belediyelerdeki performanslarına bir kez daha güvenoyu verdiğini söyledi.

Milletin, 30 Mart'ta sadece AK Parti'yi desteklemekle kalmadığını, sandıkta CHP'ye, MHP'ye ve HDP'ye de ders verdiğini ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"En önemlisi de bu aziz millet, sandığa gitti Pensilvanya ihanet çetesine söyleyeceğini en sert şekilde söyledi. Tabii bu partiler, bu çevreler milletin sandıkta verdiği bu ibretlik dersi her zaman olduğu gibi okumadılar. Çünkü bunların hedefleri küçük. Bunlar, 'Küçük olsun bizim olsun' derdindeler. Onun için de belli merkezlerde, belli bölgelerde sıkışıp kaldılar. Birisi diyor ki, 'Biz Kürtlerin partisiyiz', siyasi Kürtçülük yapıyor ve orada sıkışıp kalıyor. Birinci parti o mu oluyor? Yok, gene birinci parti, biz oluyoruz. Birisi diyor ki 'Biz, Türklerin partisiyiz', siyasi Türkçülük yapıyor. O da Türklerin oyunu alıyor mu? Hayır, o geride, nal topluyor, üçüncü parti. Biz gene birinci parti oluyoruz. Biri diyor ki 'Biz, kumsalların partisiyiz.' Ben demiyorum ha, o diyor. CHP... Peki o kumsallarda, sahillerde birinci parti gene AK Parti. Niye? Çünkü biz, 77 milyonun partisiyiz. Çünkü biz, Türküyle Kürdüyle Lazıyla Gürcüsüyle Abazasıyla Boşnağıyla Arnavutuyla Romanıyla Pomağıyla velhasıl 77 milyonu, 'Yaradılanı severiz yaradandan ötürü' diyerek sevdik. Bizim farkımız bu. Alevi, Sünni diye ayırt etmedik. Hepsini sevdik. Niye? Çünkü beni yaratan Allah, onları da yarattı. Mesele bu. Yaptıkları bütün ahlak dışı saldırılara rağmen, bütün şer ittifaklarına rağmen milleti kandıramadılar, aldatamadılar. Benim aziz milletim, feraset, basiret sahibidir."

Milletin oynanan oyunu gördüğünü belirten Erdoğan, "Şantajları da gördü, montajları da gördü. Şimdi inşallah onların hesabını yine milletim görecek ve hukuk içinde de bunun hesabını ağır ödeyecekler. Biraz sabır. Türkiye'nin milli kurumlarına, milli değerlerine, milli projelerine yapılan ihaneti bu kardeşiniz çok yaşadı. Bunlar, ihanet şebekesi ihanet. Bu ülkede, mafyayı nasıl çökerettiysek, çeteleri nasıl çökerttiysek, bu ihanet şebekesini de öyle çökerteceğiz, Allah'ın izniyle. Hiç endişeniz olmasın" diye konuştu.

- "AK Parti milletle yürüyor, milletin kurduğu ittifakla yürüyor"

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şimdi yeni bir ittifak kurulduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bir şer ittifakı... Aynı safa dizildiler, tesbih tanesi gibi yan yana geldiler. Kim var bu ittifakın içinde? CHP var. Kuyruğunda MHP var. İrili ufaklı, oyları yüzde 1'i bile bulamayan, milletten teveccüh göremeyen partiler var. Bu ittifakın içinde bir kez daha Pensilvanya ihanet çetesi var. Bu ittifakın içinde belli sermaye grupları, belli medya grupları var. AK Parti milletle yürüyor, milletin kurduğu ittifakla yürüyor. Kime karşı? Bu şer ittifakına karşı. Bu ilk kez olmuyor. 2007 Halk Oylaması'nda yine böyle şer ittifakı kuruldu. Ne yaptı milletim? Yüzde 69'la Anayasa değişikliğine 'evet' dedi. Peki şimdi hangi yüzle milletin karşısına gelecekler? Milletin, cumhurbaşkanını seçmesine 'hayır' dediniz de şimdi hangi yüzle milletin karşısına geleceksin ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli, ey bilmem diğerleri."

Sakarya'nın yüzde 77 oy oranıyla 'evet' dediğini aktaran Erdoğan, 2010 Halk Oylaması'nda "yine bir şer cephesi" oluşturulduğunu, Türkiye genelinde yüzde 58, Sakarya yüzde 67 destek aldıklarını anlattı.