Başbakan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da partisinin mitinginde halka hitap etti. Sosyal medyada vizyon toplantısına katılan sanatçılara yönelik linç kampanyasının başlatılması üzerine Erdoğan, "Sanatçılar, sporcular onlara atılırlarsa iyi, bizim toplantımıza katılırlarsa kötü. Bu alışkanlıklar artık eski Türkiye'de kaldı. Linç kampanyalarına izin vermeyiz" dedi.

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 12 Temmuz 2014, 20:06
Başbakan’dan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

- (Vizyon Belgesi'nin açıklandığı toplantı) Toplantının ardından özellikle sanatçılarımıza yönelik medyada, sosyal medyada bir linç kampanyası uygulamaya başladılar. Küfür, edebe, adaba uymayan, aile terbiyesinden yoksun hakaretler etmeye başladılar. Bunların demokratlığı bu kadar, bu insanlar burada tercihlerini bu şekilde yapacaklar diye bir şey yok ki, davet ettik, sağolsunlar onlar da davetimize icabet ettiler.

LİNÇ KAMPANYALARINA İZİN VERMEYİZ
- Ne demokrasi ne özgürlük ne de siyaset artık hiç kimsenin tekelinde değildir. Sanatçılar, sporcular, yazarlar onların toplantısına katılırlarsa iyi, bizim toplantımıza katılırlarsa kötü. Bu alışkanlıklar artık eski Türkiye'de kaldı, yeni Türkiye'de biz böyle işlere, linç kampanyalarına izin vermeyiz

BU DENLİ HAREKET EDENLER NASİPSİZDİR
Erdoğan, sosyal medyadakilerin yıllardır hem CHP'yi ve eski Türkiye'yi desteklediklerini hem de Nazım Hikmet'i istismar ederek oradan prim sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Antalya'dan Türkiye'ye seslendiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Nazım Hikmet'i sürgüne gönderen, sürgünde ölmesine yol açan kim? CHP. Nazım Hikmet'e vatandaşlığını iade eden kim? AK Parti. Bu Kılıçdaroğlu hem Dersim'de katliamı yapan, Dersim'in istismarını yapan CHP, peki Dersim için özür dileyen kim? Devlet adına Tayyip Erdoğan. O katliamın benimle ne alakası vardı? Ama şu anda devlette süreklilik esastır diye bu görevi, on yıllardan sonra ben yaptım. Kimin samimi olduğu kimin de istismarcı olduğu ortada" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, sanatçılara seslenerek, "Hiç çekinmeyin, hiç tedirgin olmayın. Bize oy verip vermemek ayrı bir konu ama bir toplumun sanatçısına, kendisi gibi düşünmüyor diye bu denli hakaret edenler nasipsizdir" görüşünü dile getirdi.

NEDİR BU MAHALLE BASKISI
- Hani siz sanatçıları seviyordunuz? Niçin böyle edep dışı, ahlak dışı yollara başvuruyorsunuz? Sizin gibi düşünmeye veyahut gidecekleri yeri sizin belirlemenize bunlar tabi mi? Bunlar bu ülkenin en önde gelen sanatçıları, siz bu hakkı kendinizde nereden buluyorsunuz? Hani siz mahalle baskısı yapmıyordunuz? Nedir bu mahalle baskısı? Yıllardır ben buna maruz kaldım, ailemle maruz kaldım, ölümle tehdit edildim, cezaevinde tehdit edildim, hep bunu yaptılar, ama biz kefenimizi giyerek yola çıktığmızı için bunlara asla prim vermedik

BUNLAR ESKİ TÜRKİYE'NİN ÖZLEMİ İÇİNDELER
- Bunlar yapmayı bilmezler, bunlar sadece ve sadece yıkmayı bilirler. Şu anda Ankara'da mahkeme kapılarında siyaset yapmaya çalışıyorlar. Milletin içinde değiller, neredeler? YSK'nın önündeler, Anayasa Mahkemesinin önündeler, eski Türkiye'nin özlemi içindeler.

BİZİM İŞİMİZ ESER ÜRETMEK
- Cumhurun başı, cumhurun her ihtiyacıyla ilgilenir. Adaylardan bir tanesi ne diyor; 'ben icranın başı değilim, yolla, köprüyle ne işim var' diyor. Öğrenecek, onları da öğrenecek. Bu ülkenin başı olacaksın, köprüyle, yolla alakan olmayacak, suyla alakan olmayacak, olur mu böyle bir şey? Bizim işimiz eser üretmek, hizmet üretmek, yatırım yapmak, bu ülkeyi kalkındırmak, bu ülkeyi hak ettiği muassır medeniyet seviyesine ulaştırmaktır. Bir taraftan 'ekmek' diyeceksin, bir taraftan 'benim icrayla alakam yok' diyeceksin, bu nasıl iş?