Gül, Mekke'de liderlerle görüştü

Hac farizası için Mekke'de bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ve Ürdün Başbakanı Ensar ile bir araya geldi.

Giriş Tarihi 15 Ekim 2013, 00:00 Güncelleme 15 Ekim 2013, 21:14
Gül, Mekke’de liderlerle görüştü

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Ürdün Başbakanı Abdullah Ensar ile ayrı ayrı görüştü.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz'in davetlisi olarak hac farizasını yerine getirmek amacıyla Mekke'de bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ve Ürdün Başbakanı Ensar ile ayrı ayrı görüştü.

Gül ile Hüseyin'in görüşmesinde, Türkiye-Pakistan ikili ilişkileri çeşitli boyutları ile ele alındı. Görüşmede, iki cumhurbaşkanı, birbirlerinin Kurban Bayramlarını tebrik ederken, Gül, Memnun Hüseyin'i Türkiye'ye davet etti.

Gül, ayrıca, Hac vesilesiyle Mekke'de bulunan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ve Ürdün Başbakanı Abdullah Ensar ile bir araya geldi.