Erdoğan: İstifayı beklemezdim

Başbakan Erdoğan, bayram namazının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Deniz Kuvvetleri’ndeki istifalarla ilgili olarak “Böyle bir istifayı beklemezdim” dedi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Erdoğan: İstifayı beklemezdim
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki istifalara ilişkin "Böyle bir istifa doğrusu beklemezdim. Eğer bu konuda samimi, dürüst, vatanını, milletini seven bir generalin veya bir amiralin böyle bir süreç içerisinde istifa etmesinin gerekçesini bilmiyorum,
nasıl böyle bir şey yaparlar anlamak da mümkün değil" dedi.

Erdoğan, Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'ne kıldığı bayram namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki istifalar, Balyoz davasındaki kararlar ile bağdaştırıldı. İstifaların devam edeceği yönünde
söylemler var. Bu konudaki yorumunuz nedir?" sorusuna, Erdoğan, şu karşılığı verdi:

"Böyle bir istifa doğrusu beklemezdim. Eğer bu konuda samimi, dürüst, vatanını, milletini seven bir generalin veya bir amiralin böyle bir süreç içerisinde istifa etmesinin gerekçesini bilmiyorum, nasıl böyle bir şey yaparlar anlamak da mümkün değil. Yargıda olan bir süreç var, yargının vermiş olduğu bir karar vardır. Ama gerekçesini bilmeden de herhangi bir açıklama yapmayı doğru bulmuyorum."

TEK HEDEF GALİBİYET
Başbakan Erdoğan, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Türkiye ile Hollanda arasında oynanacak maça ilişkin, "Şu
anda bizim tek hedefimiz bu maçtan galip çıkmaktır. Galip çıkmadığımız takdirde hiçbir anlamı yok. Ondan sonra tabii ikinciler arasındaki süreç önemli. Play-off'a yeter ki kalalım, play-off'a kaldıktan sonra inşallah mücadele çok daha farklı olacaktır" dedi.

Erdoğan, Kurban Bayramı'na özellikle Suriye'de, Mısır'da, Libya'da, Myanmar'da, Afrika'nın değişik bölgelerinde sıkıntılarla insanların kimyasal ve konvansiyonel silahlarla öldürüldüğü bir ortamda girildiğini belirterek, "Böyle bir ortamda yaşayacağımız Kurban Bayramı'nın, en azından milletimiz için birlik beraberliğe, İslam dünyası için birlik beraberliğe vesile olmasını yine de temenni ediyorum. İnşallah halklar bu sorunu çözerler" dedi.



Günün Manşetleri

Tüm Manşetler