Tarih kitapları yeniden yazılacak

Avrasya'da Türk Dili ve Tarihi Eğitimi Uluslararası Sempozyumunda açılış konuşması yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, her düzeydeki tarih kitaplarının elden geçirilerek yeniden yazılacağını açıkladı.

Giriş Tarihi 15 Mayıs 2013, 00:00 Güncelleme 15 Mayıs 2013, 17:49
Tarih kitapları yeniden yazılacak

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, her düzeydeki tarih kitaplarının bütünlük içerisinde birbirini tamamlayacak bir anlayışla yeniden hazırlandığını belirterek, "Her düzeydeki tarih kitaplarımız elden geçirilecek ve ne yazık ki bizi birleştirmesi beklenen, ancak tam tersi zaman zaman bizi ayıran ifadelerin bu kitaplardan temizlenmesi ve tüm millete hitap edecek, tüm milletin başarılarını ihtiva edecek tarih kitaplarının yazımı konusunda Talim Terbiye Kurulumuz çok kapsamlı bir çalışma içerisinde" dedi.

Avcı, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ve Türk Ocakları işbirliğiyle üniversitenin Göztepe yerleşkesinde düzenlenen Avrasya'da Türk Dili ve Tarihi Eğitimi Uluslararası Sempozyumunun açılışında konuştu.

Konuşmaktan çok iş yapılması gerektiğini belirten Avcı, "Az laf, çok iş" sloganıyla hareket ettiklerini ve bu yönde çalıştıklarını söyledi.

Avcı, sempozyumun kendilerine ve çok sayıda çalışmaya ışık tutacağını ifade ederek, Türk dili ve tarihi açısından yapılacak sunumların ülkeye ve Milli Eğitim Bakanlığına yararlı olacağını kaydetti.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonunun önceki yıl, tarihinde ilk kez Türkçe Konuşan Ülkeler UNESCO Milli Komisyonlarını Ankara'da bir araya getirdiğini aktaran Avcı, bu toplantının 2.'sinin 2 Eylül 2013'te Eskişehir'de yapılacağını bildirdi.

''TARİH KİTAPLARI GÖZDEN GEÇİRİLİYOR''
Milli Eğitim Bakanı Avcı, sempozyumda alınacak kararların, hem bakanlık hem de kardeş ülkelerin eğitim bakanlıklarında alınacak kararlarda, ortak tarih ve şive konusunda yol gösterici olacağını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Talim Terbiye Kurulumuz, ortak tarih ve tarih eğitimi konusunda çok köklü bir yeniden değerlendirme içerisinde. Her düzeydeki tarih kitaplarımız elden geçirilecek ve ne yazık ki bizi birleştirmesi beklenen, ancak tam tersi zaman zaman bizi ayıran ifadelerin bu kitaplardan temizlenmesi ve tüm millete hitap edecek, tüm milletin başarılarını ihtiva edecek tarih kitaplarının yazımı konusunda Talim Terbiye Kurulumuz çok kapsamlı bir çalışma içerisinde."

Bakan Avcı, sempozyum sonrasında bir gazetecinin "Tarih kitaplarında ne gibi düzenleme bekleniyor, hangi konular çıkarılacak veya eklenecek?" sorusuna karşılık, konuları tek tek, tema halinde sayamayacağını belirterek, "Tarih kitapları tek tek elden geçiriliyor. Her düzeydeki tarih kitapları bütünlük içerisinde birbirini tamamlayacak bir anlayışla yeniden hazırlanıyor" dedi.

"Sizi rahatsız eden bir unsur var mı?" sorusu üzerine Avcı, "Çok, çok var" cevabını verdi.

Konuyla ilgili örnek vermesi istenen Avcı, bu örneklerin düzenlemelerden sonra görülebileceğini kaydetti.