"Adam demeye dilim varmıyor"

Başbakan Erdoğan, partisinin haftalık grup toplantısında gündemi değerlendirdi...

Giriş Tarihi 30 Nisan 2013, 00:00 Güncelleme 30 Nisan 2013, 12:42
Adam demeye dilim varmıyor

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Başbakan Erdoğan, Aile Bakanı Fatma Şahin'e yönelik ifadeleri nedeniyle CHP Milletvekili Kamer Genç'e çok sert tepki gösterdi.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Dilim o şahsa adam demeye varmıyor, müsvedde ve edepsiz. Bu saldırıyı düzenleyen edepsiz. Nasıl bir çukurun içinde olduğunu gösterdi. CHP kadın hakları dediğinde eşitlik dediğinde onlara üyelerinin densizliğini anlatacağız.

1 MAYIS'TA TAKSİM'DE MİTİNG YAPILACAK MI?
Tüm emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs bayramını kutluyorum. Bazı sendikalar 1 Mayıs'ı bayram değil gerilim günü yapmak için elinden geleni yapıyor.

Biz işçi kardeşlerimiz bu ülkede 1 Mayıs'ı kutlayamazken 30 yıl sonra bunun önünü açan iktidar olduk ve o günü de tatil ilan ettik. Şimdi İstanbul'a sırf bu kutlamalar için yapılsın diye iki büyük meydan yapacağız. Şehrin tehdide açık alanlarında miting yapılasın diye iki yeni alan yapıyoruz. Bütün tedbirleri alacağız ve asla yarın Taksim'e miting yapmak adına kimse alınmayacak. Sendikalardan inatlaşma değil samimi bir anlayış bekliyorum.

GÖZÜNÜZÜ NEDEN KAN BÜRÜDÜ
Kılıçdaroğlu'da burada gerilim kokusu var deyip bu konulara hiç girmesin. Bu ülkede bilip bilmeden konuşanları da başbakan yapmazlar diyen Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP genel başkanlarına yönelik, ''Sizi rahatsız eden ne, gözünüzü neden bu kadar kan bürüdü? Kan tutkusu, bu kan sevdası ne? Ölmeyi, öldürmeyi, ölümleri seyretmeyi çok seviyorsanız, sokakları, kalleşçe terörize etmeyi bırakın, gidin dağlara yurt dışına çıkacak teröristlerin önüne kesin'' dedi.

TAHRİKLERE KARŞI TEYAKKUZDAYIZ
'Özellikle sabotajlara, tahriklere karşı teyakkuz halindeyiz diyen Başbakan, "Ancak sürecin bu şekilde ilerlemesi, şiddetin son bulması, baharın kalıcı hali gelmesi için de son derece gayretli, son derece kararlıyız. İnşallah bu sürecin, bu baharın geri dönüşü olmayacak. İnşallah bu topraklarda terör fitnesi bir daha yeşermeyecek'' şeklinde konuştu

İDDİALARINI İSPATLAMAZSA NAMERTTİR
Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenerek "''Bizi Bozhöyük'te banka kurtarmak için gizli toplantı yapmakla itham eden Bahçeli, bunu ispat edemezsen namertsin. O ziyaretine gittiğim şahsın şu anda fabrikası var mı? Yoksa bu fabrikayı TMSF sattı mı? Biz işin bu tür takipçisiyiz. Söylüyorum o da Toprak Holding'tir. Yatırımları yerinde görelim diye gittiğimizde oraya da uğradık, yaptığımız görüşme budur'' dedi.