CHP'nin iddiasına jet yanıt

CHP'li Muharrem İnce'nin, Çanakkale Deniz Zaferi törenlerinde Kılıçdaroğlu'nun mesajının Başbakan Erdoğan'ın emriyle okunmadığı iddiasına AK Parti'li Bülent Turan'dan yanıt geldi.

Giriş Tarihi 20 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 20 Mart 2013, 09:12
CHP’nin iddiasına jet yanıt

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Muharrem İnce Başbakan Erdoğan hakkında bir iddiada bulundu. İnce 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi törenlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajının Başbakan Erdoğan'ın emriyle okunmadığını iddia etti. İnce'nin bu iddiasına AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan'dan yanıt geldi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan cevap veren Bülent Turan, törende protokol kuralı gereği sadece Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın mesajlarının okunması gerektiğini fakat Başbakan'ın özel talimatıyla CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun mesajının da okunduğunu söyledi.

AK Parti'li Turan'ın cevabının ardından CHP'li İnce böyle bir ifade kullanmadığını iddia etti. İnce, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden gönderdiği mesajda "ben genel kurulda Başbakan'ın emriyle okunmadı diye bir ifade kullanmadım" dedi. İnce bu cevabının ardından törenler esnasında protokolün bulunduğu bölümün önüne kurulan camekana gönderme yaparak İstanbul Milletvekili Turan'a "sende camekanın içindeydin galiba, ne okunduğunu, ne söylendiğini görememişsin, duyamamışsın" dedi.

CHP'li İnce'nin bu iddiasına da AK Parti'li Turan'ın cevabı gecikmedi. Turan, Meclis tutanağından İnce'nin kullandığı ifadeyi paylaştı.

NEZAKET UYARISI
AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'ye nezaket uyarısında bulundu. Turan, İnce'nin "sen" ifadesi üzerine "Öğretmenlik yapmış birine asgari nezaket kuralı olarak "Sen" değil "Siz" demeyi üzülerek hatırlatmak isterim" dedi.