Başbuğ'a müebbet

Yaklaşık 4.5 yıldır süren Ergenekon davasında, savcılar mütalaasını açıkladı. 2 bin 271 sayfalık dosyada, Org. Başbuğ, Org. Tolon, Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay gibi isimlere ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2013 Güncelleme 19 Mart 2013, 02:15
Başbuğ’a müebbet

İÇİNDEKİLER

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de görülen 275 sanıklı davada, dün cumhuriyet savcıları esas hakkında görüşlerini bildirdi. Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın ve Murat Dalkuş, yazdıkları 2 bin 271 sayfalık mütalaada, "Ergenekon terör örgütünün varlığının sabit olduğu anlaşılmıştır" dedi.

'GÖREVİ ENGELLEMEK'
Tutuklu sanıklardan YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, 2'nci Başkan emekli Orgeneral Hasan Iğsız, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Harekat Başkanı emekli Korgeneral Mehmet Eröz, MEBS Başkanı Mehmet Otuzbiroğlu, Adli Müşavir Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, emekli Tuğamiral Alaettin Sevim, emekli albaylar Dursun Çiçek ve Cemal Gökçeoğlu hakkında, "hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet istendi.

AYRICA CEZA YOK!
Tutuklu sanıklar emekli Orgeneral Hurşit Tolon, gazeteci Tuncay Özkan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, eski rektörler Fatih Hilmioğlu, Kemal Alemdaroğlu, CHP'li vekiller Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve Sinan Aygün hakkında da aynı suçlamayla ağırlaştırılmış müebbet istendi.

DANIŞTAY SALDIRISI
YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz için de aynı suçtan ağırlaştırılmış müebbet öngörüldü. Danıştay saldırısının faili Alparslan Aslan'ın, bir kez Yücel Özbilgin'i öldürmekten, bir kez de hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbeti talep edildi. Mütalaada, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine bomba atılması eylemlerinin Ergenekon tarafından gerçekleştrildiği belirtildi.

SUÇLAMALARI SİNDİREMİYORUM
Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen ve 1.5 yıldır demir parmaklıklar arkasında bulunan Başbuğ'un, dün Silivri'de Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu ile görüştüğü ve şunları söylediği öğrenildi: "Bu suçlama onuruma dokunuyor. Silahlı terör örgütü üyeliğiyle suçlanmak tirajikomik bir durum. Hakkımızda verilecek kararı biliyorum. Takdiri Türk milletine bırakıyorum. Bunun için de savunma yapmayacağım.

* Aralarında Sedat Peker, Semih Tufan Gülaltay, Mehmet Bora Perinçek, Ali Yasak, Emin Şirin, Ferda Paksüt, Güler Kömürcü Öztürk ve Tanju Güvendiren'in bulunduğu 96 sanık için de 15'er yıl hapis talep edildi.

* Sanıklar adına konuşan Avukat Serkan Günel, "Savcılığın mütalaasını reddediyoruz. Savcılar, meclisin çıkardığı yasaları hiçe saymıştır. Sanıkların gösterdikleri deliller yok sayılmıştır" dedi.