Kendi işime döneceğim

Babacan, 3. döneminin sonunda, kendi işine dönmeyi planladığını söyledi.

Giriş Tarihi 13 Ekim 2012, 00:00 Güncelleme 13 Ekim 2012, 19:34
Kendi işime döneceğim

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantılarına katılmak için geldiği Tokyo'da, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Babacan, Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısına ilişkin soru üzerine, tasarının alt komisyon çalışmalarının tamamlandığını belirterek, ''Önümüzdeki hafta ayın 17'sinde bu tasarı üst komisyonda (TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu) görüşülecek'' dedi.

Türkiye'ye döndükten sonra ilgili kişilerle tekrar toplanıp bu konuyu görüşeceklerini kaydeden Babacan, ''Nihayetinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda belirli bir çerçeveye kavuştururuz. Ama bugün için çalışmaların son şeklini verdiğimizi söylemek doğru değil'' dedi.

ORTA VADELİ PROGRAM

Babacan, Orta Vadeli Program'daki (OVP) 2013'e ilişkin yüzde 5.3'lük enflasyon hedefi konusunda ''Biz bunun bugün için ulaşılabilir bir rakam olduğunu düşünüyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

2013'TE YENİ VERGİLER VAR MI?

2013 yılında yeni vergiler getirilip getirilmeyeceğine ilişkin soru üzerine Babacan, "İthalat nedeniyle bu yılı yine yüzde 7 civarında cari açıkla bitireceğiz. Böylesine dışa bağımlı olduğumuz ürünlerde politikamızı ona göre uyarlamak gerekiyor'' dedi.

İMKB'NİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ

İMKB'nin özelleştirilmesiyle ilgili sürecin ne zaman biteceğine de değinen Babacan, SPK yasasının içerisinde İMKB'nin de bir anonim şirket haline gelmesiyle ilgili maddeleri koymak istediklerini, İMKB'nin anonim şirket olmasının ardından bir hisse yapısına kavuştuktan sonra halka arzın söz konusu olacağını söyledi.

KENDİ İŞİME DÖNECEĞİM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağı sorusuna ise Babacan, ''Siyasetle ilgili uzun vadeli programlarım yok. Bu dönemden sonra kendi işime döneceğim" yanıtını verdi.