BDP'ye ret!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'la TBMM'de yapacağı iddia edilen görüşmeyle ilgili açıklama yaptı

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 23 Mayıs 2012, 20:37
BDP’ye ret!

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'la TBMM'de yapacağı iddia edilen görüşmeyle ilgili, "Muhatabıyla paylaşılmayan görüşme içeriğinin kamuoyuna duyurulmasının, siyasi etik ve nezaket kurallarıyla bağdaşmadığı değerlendirilmektedir" dedi.

Bakan Ergin yaptığı yazılı açıklamada: "Adalet Bakanı olarak, tüm siyasi partilerimizin üye milletvekillerinden gelen görüşme taleplerini, imkanlar dahilinde karşılamaya özen göstermekteyim. Bu çerçevede zaman zaman BDP milletvekillerinin görüşme talepleri de karşılandı. 22 Mayıs günü BDP Grup Başkanvekili Sayın Pervin Buldan'dan gelen görüşme talebi, TBMM Adalet ve Anayasa Komisyonlarındaki çalışmalarım nedeniyle karşılanamadı ve bu durum kendilerine iletildi. Ancak, Sayın Buldan tarafından görüşmenin, komisyon çalışmalarının elverdiği zaman diliminde, TBMM'de yapılabileceği belirtilmiş. Görüşmenin içeriği konusunda tarafıma herhangi bir bilgi verilmedi, görüşmenin yapılıp yapılmayacağı da belirttiğim mazeret nedeniyle kesinleştirilemedi. Buna rağmen, muhatabıyla paylaşılmayan görüşme içeriğinin kamuoyuna duyurulmasının, siyasi etik ve nezaket kurallarıyla bağdaşmadığı değerlendirilmektedir" dedi.