"2B rayiç bedelleri yeniden incelenecek"

AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, yüksekliğinden şikayet edilen 2B rayiç bedellerinin oluşturulacak bir kontrol ekibi tarafından yeniden inceleneceğini duyurdu.

Giriş Tarihi 21 Mayıs 2012, 00:00 Güncelleme 21 Mayıs 2012, 17:04
2B rayiç bedelleri yeniden incelenecek

İÇİNDEKİLER

Menderes Türel, partisinin Konyaaltı ilçe teşkilatı tarafından Corner Park Otel'de düzenlenen toplantıya katıldı. Türel, meclis üyeleri, muhtarlar, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda 2B, Batı Çevre Yolu ve Büyükşehir Yasası gibi gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi de olan Türel, 2B'nin özü ve çerçevesi itibariyle güzel bir kanun olduğunu ancak bazı yerlerde yüksek rayiç bedellerinin sıkıntısı bulunduğunu ifade etti. Çözüm için başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarla görüştüklerini ifade eden Türel, bu görüşmeler sonucunda sıkıntı olan yerlerde fiyatların yeniden inceleneceğini söyledi.

Türel, "Şuan 2B gündemi meşgul ediyor ve bizlere rayiç bedellerin yüksek olması dile getiriliyor. Biz de bu konuyu Ankara'da ilgililerle sürekli görüşüyoruz. Amacımız kimsenin hakkı kimseye geçmesin. Gerçek bedeller neyse onlar uygulansın diye uğraşıyoruz. Fiyatlar konusunda çok şikâyet geldiğini bildirdik. Bu görüşmelerin sonucunda yeniden, yani üçüncü defa, bir kontrol ekibi gelecek. Fiyatların yüksek olduğu belirtilen bölgelerde fiyatlar yeniden incelenecek. Makul olan rakamların her bölgede geçerli olması için çalışıyoruz." diye konuştu.

"BATI ÇEVRE YOLU CHP'Lİ BAŞKANLARIN KAVGASI YÜZÜNDEN AÇILAMIYOR"

Batı Çevre Yolu ile ilgili de konuşan Türel, bugüne kadar yolun açılamamasından CHP'li Büyükşehir ve Konyaaltı belediyelerini sorumlu tutarak, "CHP'li büyükşehir ve Konyaaltı belediye başkanlarının anlaşamaması nedeniyle bu yolun açılamadığını görüyoruz. Onların bu anlaşmazlığı yol önünde bir engel gibi duruyor. Kesinlikle bu yol kamulaştırma ile değil planlama ile açılmalı. Devlet bu iş için ekstra farklı bir kaynak ayırmamalı diye düşünüyorum. Eğer birilerinin keyfi için 'hadi burada kamulaştırma yapalım' dersek harcanacak kaynak 35 milyon lira. Antalya'da, Akaydın ile Böcek kavga ediyor diye, biz 35 milyon lirayı sokağa atamayız. Kimse kusura bakmasın anlaşsınlar, buranın planını yapsınlar." diye konuştu.

BELDE BELEDİYELERİ KAPANIYOR

Büyükşehir Yasası konusunda ise çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Türel, kanunun haziran ayı içinde çıkmasını beklediklerini dile getirdi. Çalışmalar devam etmesine karşın, kesinleşmiş bazı hususlar bulunduğuna değinen Türel, "Kesinleşmiş hususlardan bir tanesi, büyükşehir sınırları oluyor. Yani bir ilin sınırları aynı zamanda belediye sınırı olacak. İl sınırları içindeki tüm ilçe ve belde belediyeleri büyükşehir belediyesine bağlı olacak ve oy kullanacak. Belde belediyeleri kapatılacak. Büyüklüğüne göre mahallere bölünecek veya mahalle olacak. Ayrıca geçtiğimiz günlerde muhtarlıkların kaldırılması yönünde haberler basına yansıdı bu kesinlikle doğru değil. Muhtarlıkların kaldırılmasını görüşmedik bile bu haberler külliyen yalandır." şeklinde konuştu.