Türker: 12 şehit tartışması doğru değil

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''Afganistan'a savaşan asker gönderilmesine karşılık ABD'nin teklif ettiği şey, Kandil Dağı'nı Türk askerlerine teslim etmekti'' dedi.

Giriş Tarihi 22 Mart 2012, 00:00 Güncelleme 22 Mart 2012, 15:20
Türker: 12 şehit tartışması doğru değil

İÇİNDEKİLER

Masum Türker, parti genel merkezinde Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Türker, vatandaşların sağlık şemsiyesi altında olsa bile katkı payı ödemek zorunda kaldığına işaret etti. Türker, memurlara sendika hakkı verilmemesini de eleştirdi.

Okay Erözgün de sağlık çalışanlarının sorunlarını anlattı. Kendilerinin döner sermayeden pay değil sabit maaş istediklerini böylece önlerini görebileceklerini belirten Erözgün, sağlık çalışanlarının zaman zaman saldırıya uğradığına değindi.

Türker, Afganistan'da 12 askerin şehit olduğunu anımsatarak bu olay üzerinde yapılan tartışmaları doğru bulmadığını bildirdi.

Şehit askerlerin, ''savaşan değil barış için orada olduğunu'' belirten Türker, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un da Afganistan'a savaşan asker gönderilmesine karşı olduğu için ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasında yargılandığını ileri sürdü.

''Afganistan'a savaşan asker gönderilmesine karşılık ABD'nin teklif ettiği şey, Kandil Dağı'nı Türk askerlerine teslim etmekti'' diyen Türker, ''Türkiye'ye 2008 yılındaki Kuzey Irak'a yönelik operasyonda Kandil'e askerin girme izni verilmişti. Karşılığında ise Türkiye Afganistan'a savaşan asker gönderecekti. Kara Kuvvetleri Komutanı olarak İlker Başbuğ, Genelkurmay Başkanı'na haber vermeden askeri geri çekti. Bunun üzerine Afganistan'a savaşan asker gönderilmesine ilişkin olası anlaşma gerçekleşmedi. Afganistan'daki helikopter kazasının nedeninin araştırılması gerekir, acaba Türkiye'yi savaşan asker gönderme boyutuna getirme amaçlı bir kaza mıdır, başka bir beklenti mi var bunun iyi analiz edilmesi gerekir.''

BDP'nin bir parti olarak pazar günü kutlama yapmak istemesini ''normal'' olarak değerlendiren Türker, BDP'nin kışkırtıcı olmaması gerektiğini söyledi.