Küstahlık

Başbakan Tayyip Erdoğan, sağlığıyla ilgili Wikileaks iddialarını yine manşet yapan Taraf gazetesi için "Büyük küstahlık" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mart 2012 Güncelleme 08 Mart 2012, 02:22
Küstahlık

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu... Stratfor belgelerine göre "2 yıl ömrü var" diye yazan Taraf gazetesine sert tepki gösteren Erdoğan'ın sözleri şöyle:

* Biz kadere inanmış bir partiyiz. Bu canın sahibi Allah'tır. Emanetini geri alacak olan da sadece ve sadece Allah'tır. Biz tehditlere boyun eğmedik, boyun eğmeyiz. Bize ömür biçecek olan da sadece ve sadece Allah'tır. Biz Allah'ın şu hükmüne yürekten inandık; ecel geldiğinde ne bir saat ileri alınır ne bir saat geri. Bize ömür biçenler, cüretkar oldukları kadar büyük de bir küstahlık içindedir. Bu söylentileri manşetlerine taşıyanlar da, bu mihrakların taşeronluğunu yapanlar da aynı şekilde büyük bir küstahlığın içindedir.

* Bazı kafelerde müzik kutuları olurdu. Seçip, 1 lira karşılığı onu dinlersiniz. O 1 lirayla çalışan müzik kutuları gibi manşet atan, köşe yazısı yayınlayanlar var. Jetonu alıp, manşet çıkarıyorlar. 28 Şubat sürecinde Washington'da fahri askeri ateşe gibi çalışan gazeteciler bugün demokrasi havarisi olarak, darbe karşıtı olarak arz-ı endam ediyor.

BÖYLE SİYASETÇİ GÖRMEDİ
* Karşımızda, ülke içindeki birtakım çeteler tarafından kullanılmış, ülke içindeki bazı karanlık odaklara taşeronluk yapan bir örgüt var.

*
Defalarca ifade ettik. Bedeli ne olursa olsun, biz Allah'ın izni, milletimizin desteği ve hayır dualarıyla bu meseleyi çözeceğiz. Son nefesimize kadar da bu uğurda mücadele edeceğiz.

*
Türkiye'de bir sendika, gazetecilerin keyfi olarak tutuklandığı iddiasını yayarak, Türkiye'yi karalamak istiyor. Sayın Kılıçdaroğlu da bu iddialara sarılarak, Türkiye'ye çok büyük zararlar veren kampanyalarda görev alıyor.

*
Bir ara öyle ileriye gitti ki, 'İsrail'de tutuklu gazeteci olmadığını, Türkiye'de 100'den fazla gazetecinin tutuklu olduğunu' söylemek gibi bir gafın ya da gafletin altına imzasını attı. Daha geçtiğimiz hafta Ramallah'ta iki Filistin TV kapatıldı. Onu da hatırlatmış olalım.

* Türkiye bugüne kadar çok siyasetçi gördü, ama, kendi ülkesini başka ülkelere şikayet eden, sempati toplamak amacıyla başka ülkelere yağcılık yapan, bu kadar acziyet içinde bir siyasetçi görmedi.

SADECE 6 KİŞİNİN BASIN KARTI VAR
Başbakan Erdoğan, "O 105 gazeteciyle ilgili listeyi araştırdık. Bu kişilerden 25 kişi hükümlü, 70 kişi tutuklu ve yargılaması devam ediyor. Bu listedeki 6 kişinin cezaevlerinde kaydı yok, yani hayali isimler. Yine bu listedeki 4 kişi de tahliye edilmiş. Şurası son derece önemli; 105 kişilik listedeki isimlerden, sadece 6 kişinin basın kartı var. Listedeki 69 kişi PKKKCK gibi örgütlerle, 7 kişi THKP/C ile, 4 kişi DHKP/C ile, 11 kişi Devrimci Karargah Evleri ile 4 kişi MLKP ile ilişkilendiriliyor" dedi.

* STRATFOR, dün Wikileaks belgeleri hakkında bir açıklama yaptı: Yayınlananların büyük bir çoğunluğu gerçeği yansıtmıyor. Değiştirilmiş belgeler, STRATFOR'la ilgisi yoktur."