Hürriyet'ten Çevik Bir soru

Gazeteci Ertuğrul Özkök, Emin Çölaşan'ın 28 Şubat konusunda Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir'e, "Darbe yapacak mısınız?" diye sorduğunu söyledi. Çölaşan ise, "Tamamen yalan, palavra sözler" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2012 Güncelleme 24 Şubat 2012, 02:14
Hürriyet’ten Çevik Bir soru

İÇİNDEKİLER

Hürriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, 28 Şubat belgeselinde ilginç açıklamalar yaptı. Özkök, "28 Şubat döneminde ben, Oktay Ekşi, Tufan Türenç ve Emin Çölaşan'la birlikte Genelkurmay 2. Başkanı Org. Çevik Bir ile görüşme yaptık. Emin Çölaşan, Org. Bir'e, 'Siz onu bırakın darbe yapacak mısınız? Yapmayacak mısınız?' diye sordu. Çevik Bir'in de Çölaşan'a, 'Ne diyorsunuz Emin Bey siz!' cevabını verdi. Emin Çölaşan ise, 28 Şubat belgeselinde gündeme getirilen, Çevik Bir'e, "Darbe yapacak mısınız?'' diye sorduğu iddiasını yalanladı. Hatta bu sözler, Emin Çölaşan'ın büyük tepkisine neden oldu. Çölaşan'ın iddialara cevabı şöyle: "Çevik Bir'e 'Darbe yapacak mısınız?' diye bir soru kesinlikle sormadım. Tam tarihini hatırlamıyorum ama, biz o gün Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir'in makamına gittik. Hatırladığım kadarıyla Ertuğrul Özkök, Tufan Türenç ve Oktay Ekşi vardı. Benim orada Çevik Bir'e sorduğum soru, 'Paşam gerekirse silah kullanacak mısınız?' biçimindedir. O da 'Gerekirse tabii kullanırız' cevabını verdi. Darbe ile ilgili ne ben soru sordum, ne de Çevik Bir 'Ne diyorsunuz siz Emin Bey' gibi bir cevap verdi. İddialar tamamen palavra."

MANŞETİ KURTARDIN!
Çölaşan ayrıca, Çevik Bir ile görüşmelerinin ardından gazeteye dönerken, Ertuğrul Özkök'ün bu sorudan dolayı kendisini tebrik ettiğini de belirterek, "Helal olsun sana Emin. yine manşeti sen kurtardın" dediğini de aktardı.

ÖZKÖK ARKAMDAN VURDU
Emin Çölaşan, Hürriyet'ten gönderildikten sonra Ertuğrul Özkök aleyhinde çok sert açıklamalar yapmıştı. Hatta yazdığı kitapta Ertuğrul Özkök'ün kendisini arkadan vurduğunu iddia eden Çölaşan, Ertuğrul Özkök tarafından sert yanıtlar almıştı.