'Vekil olsam Erdoğan'a teşekkür ederim'

CHP'nin eski Tunceli milletvekillerinden Sinan Yerlikaya, Başbakan'ın Dersim için özür dilemesini samimi bulduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2011, 00:00 Güncelleme 26 Kasım 2011, 13:57
’Vekil olsam Erdoğan’a teşekkür ederim’

İÇİNDEKİLER

Yerlikaya, "Şayet milletvekili olsaydım, gider teşekkür ederdim" dedi.

CHP Tunceli eski Milletvekili Sinan Yerlikaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi bir adım atarak Dersim konusunda özür dilemesinin kendilerini sevindirdiğini belirterek, bu konuda samimi olduğuna inandığını dile getirdi.

Yerlikaya, TVNET'e yaptığı değerlendirmede, Dersim'de öldürülenlerin mezar yerlerini İçişleri Bakanlığı'nın araştırması gerektiğini belirterek, "CHP hükümet partisi değil, muhalefet partisi. Başbakan bu konuda talimat versin oraları araştırsınlar. Mutlaka bir şeyler bulurlar. Kemikler bulurlar. Yalnız devlet adına özür diliyor Sayın Başbakan, doğrusu da odur zaten. Ancak siyasi açıdan siyasi malzeme konusu yaparsak yanlış olur" dedi.

Yerlikaya, Başbakan Erdoğan'ın bu konuda samimi olduğuna inandığını belirterek, "Ben dinledim. Çok içten bir konuşmaydı. Doğruya doğru, eğriye de eğri demek lazım. Başbakanın bu olayı gayet doğru olarak anlatması bizde de olan raporları açıklaması devlet adına özür dilemesi hakikaten hepimizi sevindirdi. Milletvekili olsaydım gider teşekkür ederdim" diye konuştu.

TUNCELİ YÖNETİMİNİ DE ALIRLAR

CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzzafer Değer'in Dersim'le ilgili açıklamasının ardından görevden alınmasını da değerlendiren Yerlikaya, "O zaten alınacaktı. Bakın daha da görevden alınacak kişiler var. Bizim Tunceli de var. Şimdiden söyleyeyim, görevden alacaklar. Dersim'den dolayı değil. Mevcut yönetim ilin hoşuna gitmiyor. Kendine göre adam getirecekler. Bunlar yanlış şeylerdir. CHP'de çatlak böyle olur" dedi.