Milletvekili Tuğluk'un KCK ilişkisi araştırılıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, BDP destekli Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk'un KCK yöneticileri ile irtibatını araştırdığı öğrenildi.

Giriş Tarihi 21 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 21 Ekim 2011, 09:06
Milletvekili Tuğluk’un KCK ilişkisi araştırılıyor

İÇİNDEKİLER

PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik Türkiye genelinde gerçekleştirilen operasyonda örgütün birçok yönetici ve üyesinin tutuklanmasının ardından, KCK'nın tutuklananların yerlerine yeni isimleri görevlendirdiği belirtildi

Milliyet'in haberine göre, KCK'ya yönelik soruşturma yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, BDP destekli Van Milletvekili Aysel Tuğluk'un KCK yöneticileri ile irtibatını araştırdığı öğrenildi. Aysel Tuğluk tarafından bir gazetenin yöneticisi Yasemin Çongar'a gönderilen "Yasemin Çongar'a Açık Mektup" başlıklı mektubun KCK operasyonları kapsamında tutuklanan Nihat Oğraş tarafından kaleme alındığı iddia edildi. Soruşturma dosyasına konu alan mektubun incelendiği ve mektubun Oğraş tarafından nasıl ve ne zaman Tuğluk'a gönderildiğinin araştırıldığı belirtildi. Tuğluk'un soruşturma kapsamında tutuklanan diğer KCK yöneticileri ve üyeleri ile irtibatının olup olmadığının da araştırıldığı ifade edildi.

KCK YENİDEN YAPILANIYOR
Öte yandan KCK'ya yönelik Türkiye genelinde gerçekleştirilen operasyonda örgütün birçok yönetici ve üyesinin tutuklanmasının ardından, örgütün yeniden kadrolaştığı belirtildi. İstanbul ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı geçtiğimiz ay KCK'ya yönelik operasyon düzenledi. Aralarında 'KCK'nın yürütme kurulu' üyeleri olduğu belirtilen Kudbettin Yazbaşı ve Nihat Oğraş'ın bulunduğu yüzlerce isim tutuklandı. Örgütün önemli isimlerinin tutuklanması ile birlikte KCK'nın yeniden yapılanmaya gittiği belirtildi.

TUTUKLANAN İSİMLERİN YERİNE YENİ İSİMLER ATANDI

İstanbul'u üç bölgeye ayırdığı ve bu bölgelerden sorumlu isimler atadığı öğrenilen KCK'nın tutuklanan yöneticilerinin yerine yeni isimler belirledi. İstihbarat birimlerince savcılığa ulaştırılan bilgiye göre geçtiğimiz hafta tutuklanan isimlerin yerine görev yapacak örgüt üyeleri tespit edildi. KCK tarafından görevlendirilen örgüt üyeleri görev yerlerine dağıldı. Savcılığın bu isimleri de takip altına aldığı belirtildi.