"Yalvaracak değiliz"

Giriş Tarihi 13 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 13 Ekim 2011, 22:02
Yalvaracak değiliz

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, müzakerelerde enerji faslının açılmamasını sert bir dille eleştirdi. Yıldız, ''Enerji faslının açılması için yalvaracak değiliz, kaybeden Türkiye olmayacak.'' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Dostları Grubu tarafından düzenlenen ''Türkiye, büyüyen bir ekonomi için enerji, fırsatlar ve zorluklar'' konulu konferansa katılmak üzere Brüksel'e geldi. Konferans sonunda AB Daimi Temsilcilik konutunda Türk gazetecilerle bir araya gelen Bakan Yıldız, Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde Türkiye'nin enerji faslının açılmamasına tepki gösterdi. AP'deki konuşmasında da konuyu Avrupalı yetkililere değerlendirdiğini ifade eden Yıldız, bu faslın açılmamasında siyasi sebeplerden dolayı ısrarın söz konusu olduğunu ifade etti ve ''Enerji faslının açılması için yalvaracak değiliz. Biz projelerimizi gerçekleştiriyoruz, kaybeden Türkiye olmayacaktır.'' şeklinde konuştu.

ENERJİ İHTİYACI KARARLILIĞINDAN VAZGEÇMEYİZ
Türkiye'de tartışma konusu olan nükleer santraller hususunda ise Bakan Taner Yıldız, ''Fukuşima önemli bir olaydır ancak ders çıkarmanın anlamı santrallerden vazgeçmek olarak tercüme ediliyorsa, bunun doğru olmadığı kanaatindeyim. Çünkü o zaman kimse ders almamış demektir. Şu anda dünyada 30 ülkede 442 tane işletilen santral var. Herkes işine gücüne devam ediyor. Biz gelişen ve büyüyen Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılanması ile alakalı kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz.'' sözlerine yer verdi. Ömrünü tamamlamış santrallerin derhal kapatılması gerektiğini kaydeden Yıldız, Türkiye'nin birçok ülkenin aksine nükleer santral politikasında şeffaf davrandığını aktardı. AB'ye üye ülkelerde 143 adet nükleer santrallerin olduğunu hatırlatan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, büyüyen Türkiye'nin enerji ihtiyacına yönelik kararlılıktan vazgeçmeyeceklerini söyledi. Bakan Yıldız nükleer enerji yapımına karşı olan kesimlere yönelik ise ''Özellikle Türkiye'deki bir kısım insanlar için söylüyorum, biz kalkınmaya karşı olanlarla enerjiye karşı olanların ayrı saflarda olduğu kanaatindeyiz.'' dedi.