Tartışmaya bile gerek yok

Giriş Tarihi 11 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 11 Ekim 2011, 20:25
Tartışmaya bile gerek yok

İÇİNDEKİLER

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın teröristbaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsini önermesi konusunda, ''Böyle bir konuyu tartışmaya bile gerek yok.'' dedi.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Arınç, BDP'nin Öcalan'a ev hapsi konusunu gündeme getirmesine ilişkin soruyu cevapladı. Arınç, ''Hiç bu meselenin üzerinde durmaya bile gerek yoktur. Çünkü bu taleplerini her zaman her zeminde yapıyorlar. Bu konuyu tartışmaya bile gerek duymuyorum açıkcası.'' diye konuştu.

Terörle mücadele konusundaki soruları da cevaplayan Arınç, terörle mücadele konusunda her türlü işbirliğine ihtiyaçları olduğunu belirterek, ''Bizim bütün ülkelerle, terörle mücadelede işbirliğine ihtiyacımız var.'' açıklamasını yaptı. PKK'ya yönelik harekat konusunda ise Arınç, ne dünyadan ne de ABD ve AB'den herhangi bir eleştiri gelmediğini belirtti.

Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Deniz Feneri e.V soruşturmasına yönelik ''köstebek'' iddialarının toplantıda gündeme gelmediğini belirterek, ''Söz konusu iddialarla ilgili iki bakanımız gerekli açıklamayı yazılı olarak yapmışlardır.'' ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay ziyareti hakkında ise Arınç, ''Ziyaret gerçekleşecek, ancak tarih henüz net değil.'' diye belirtti.