Karayılan açıklaması!

Giriş Tarihi 11 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 11 Ekim 2011, 19:45
Karayılan açıklaması!

İÇİNDEKİLER

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Murat Karayılan olayına ilişkin gelişmelerin perde arkasının daha sonra ortaya çıkacağını söyledi.

Bakanlar Kurulu sonrası kameraların karşısına geçen Arınç, terör örgütü PKK yöneticisi Murat Karayılan'ın İran tarafından yakalandığı ve sonra da salıverildiği iddialarına ilişkin olarak, ''Olayın perde arkasını daha sonra öğreneceğiz.'' dedi. Arınç bu konuda şöyle konuştu: ''(İran'ı kastederek) Özellikle komşuluk ilişkilerimiz içerisinde de teröre karşı mücadelede birlikte hareket ettiğimizi, birbirimizle istihbarat noktasında yardımlaştığımızı şahsen biliyorum. PKK'ya karşı mücadelede Türkiye ile İran arasında bir ihtilaf yok. Bu konuyla ilgili haberler her zaman tartışılacaktır. Çünkü açıklama yapılmıştır, o açıklamadan sonra (İran tarafı) vazgeçilmiştir. Bunun başka bir Murat olduğu ifade edilmiştir. Arada bir siyah bölge kara bölge olmuştur… Böyle bir konuda hükümetimize intikal eden yani bugün yayınlanan haberde doğruluk olarak bir bilgi yok. Biz bunun daha sonra belki anlaşılabileceği bir bilgi edinirsek bunu da kamuoyu ile paylaşacağımızı söylemek istiyorum sizlerin aracılığıyla…"

Bugünkü, Bakanlar Kurulu'nda önümüzdeki yılın bütçesinin görüşüldüğünü aktaran Arınç, ''17 Ekim'de TBMM'ye teslim edilecek olan bütçe kurulda görüşülmüştür.'' diye konuştu.

Ege ve Akdeniz'de bazı illerde yaşanan sel felaketlerine de değinen Arınç, bazı bakanların bölgeye incelemede bulunmak üzere gideceklerini söyleyerek, ''Başbakanlığımızın afetle ilgili birime maddi yardım gönderildiği, kurtarma çalışmalarının başarıyla sonuçlandığı, vatandaşlarımızın bir kısmının bazen yaşlı bazen çocuk olarak kayıp olarak kayıtlara geçtiği açıklanmıştır.'' şeklinde açıklama yaptı.