Çiçek: İş tatlıya bağlansın çadıra razıyım!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa için oluşturulacak komisyonun nerede çalışacağı konusunda,“Hiçbir yer olmazsa benim odam olur. Bu iş tatlıya bağlansın ben çadırda oturmaya bile razıyım” dedi.

Giriş Tarihi 03 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 03 Ekim 2011, 17:44
Çiçek: İş tatlıya bağlansın çadıra razıyım!

İÇİNDEKİLER

Parlamento Muhabirleri Derneğini ziyaret eden TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni yasama yılı nedeniyle pasta kesti.

-"BENİM DİLEĞİM YENİ ANAYASA"-

"Yeni yasama yılı sizin için de hayırlı olsun. Benim dileğim belli. Benim dileğim yeni bir anayasa" diyen Çiçek, şöyle dedi:

"Yeni yasama yılına girdik. 4 yıl boyunca burada olacağız. Pasta kesilirken mumlar vardı, üflenir bir dilek tutulur, ben üflemeyi tercih etmedim çünkü önümüz aydınlık olsun, ikincisi dileğim de yeni bir anayasadır. Bu kadar zamandır konuşulan ama buna rağmen de yürürlükte kalmaya başarmış tek anayasa bizim anayasamızdır. Artık bu işin sonlandırılması gerekiyor. Hep beraber yeni bir anayasayı milletimize armağan ediyoruz, temennim budur."

Bir basın mensubunun, "2012 anayasası mı olacak, temenniniz nedir" sorusuna TBMM Başkanı, "Süreyi soruyorsun, süreye yönelik olarak söylenen her konuyu temenni olarak kabul etmek lazım. O da şudur. Hakikaten yeni anayasa öncelikli bir konu. Usule ve esasa ilişkin neyi sorarsanız daha işin başlangıcında yanlış bir değerlendirmeye sebebiyet verir düşüncesiyle sorularınıza cevap vermezsem yanlış anlamayın" dedi.

-"İSMİNE GÖRE YAZI YAZMADIK"-


Komisyonun ismine yönelik soruya da Çiçek, "İsmine göre yazı yazmadık, komisyon kendisine bir isim belirler mi, yoksa kamuoyu olarak siz mi algılarsınız, geçmişte birtakım çalışmalarda kanunun başlığı başka sizin koyduğunuz başkadır, mesela bizim mevzuatımızda hiçbir zaman pişmanlık yasası yoktur. Ben isim koymadım, isim gerekiyorsa onu komisyon bulur" dedi.

İlk toplantının ne zaman yapılacağına ilişkin soruya da Ciçek, 10 Ekim Pazartesi akşamına kadar isimlerin bildirileceğini hatırlatarak, o hafta içerisinde toplanabileceğine işaret etti. Çiçek, "Ben her işi uzlaşarak götürmekten yanayım. Bu işi fazla uzatmak yanlısı değilim" dedi.

Komisyona neden 3 ismin istendiğine yönelik soruya da TBMM Başkanı, "Daha evvel 2 üye kısmi değişiklik için bir araya gelmiş komisyondur. Anayasanın tümüne yönelik değişiklik söz konusu değil. Kısmi bir değişiklik için bir komisyon teşkil edildiği için yapılacak iş daha sınırlıydı. Şimdi adı üzerine yeni bir anayasa ismi telaffuz ediyoruz. İşler biraz kapsamlı olacağını hesaba katarak 3 kişi dedik" dedi.

-"ONUR VERİCİ"-


Komisyon başkanının kim olacağına yönelik soruya TBMM Başkanı, geçmiş yıllarda Meclis Başkanı'nın başkanlık ettiğini, ardından Meclis Başkanvekillerinden birinin başkanlık ettiğini söyledi. Meclis Başkanının bu işe başkanlık etmesinin onur verici olduğunu belirten Çiçek, ancak Meclis Başkanı'nın başka görevleri olduğunu da söyledi.

Meclis Başkanı bazı soruları da usule alakalı diyerek, "İlk toplantısını yaptığında neyi, nasıl yapacak, nereden başlayacak, usuller nasıl olacak, bunları herhalde değerlendirecek. Usule ilişkin ne sorarsanız herhalde ile söylerim" dedi.

"Kararlar nasıl alınacak"
sorusuna da Çiçek, "Usulle ilgili" dedi.

Yeni anayasa için oluşturulacak komisyonun nerede çalışacağına yönelik soruya Çiçek, "Hiçbir yer olmazsa benim odam olur" dedi. Bir basın mensubunun, "Sorunlar sizin odanızda çözülüyor" hatırlatmasına da Çiçek, "Bu iş tatlıya bağlansın ben çadırda oturmaya bile razıyım" dedi.