Büyük gurur

Milli Gemi projesinin ilki 'HEYBELİADA' donanmaya katıldı... Cumhurbaşkanı Gül 'Gururluyuz' Başbakan Erdoğan ise, 'Çıkarlarımız okyanuslara kadar' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2011 Güncelleme 28 Eylül 2011, 00:00
Büyük gurur

İÇİNDEKİLER

Preveze Deniz Zaferi'nin 473. yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla dün düzenlenen törenle Milli Gemi (MİLGEM) projesinin ilk savaş gemisi HEYBELİADA (F-511) donanmadaki yerini aldı. İstanbul Tersanesi Komutanlığı'ndaki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

10 ÜLKE ARASINA GİRDİK
Cumhurbaşkanı Gül, "Bugün çok gururluyuz. Daha önce dışa bağımlı olarak satın almakta olduğumuz bu gemileri bugün kendi mühendislerimiz, teknisyenlerimiz, işçilerimiz, emekçilerimizle beraber üretmenin büyük gururunu yaşıyoruz" dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan ise, "Türk Bayrağı, barışın simgesidir. Cumhuriyet tarihinin ilk milli savaş gemisini Türkiye'ye kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun, kutlu olsun, mübarek olsun. Türkiye'nin dünyada savaş gemisi tasarım ve inşasını gerçekleştirebilen 10 ülke arasına girdi. Bizim denizlerdeki ülke çıkarımız çevre denizlerinden Süveyş Kanalı'na, oradan da Hint Okyanusu'na kadar uzanır" ifadelerini kullandı.

HEYBELİADA'NIN SİLAH SİSTEMLERİ
8 adet Harpoon Blok II Füzesi.
1 adet 76mm OtoMelara Top.
1 adet RAM PDSM (Nokta güdümlü hava savunma sistemi).
2 adet 324mm ikiz tüplü Torpido Sistemi.
2 adet ASELSAN marka STAMP (1800 menzile sahip uzaktan kumandalı otomatik silah sistemi).
1 adet S-70B SeaHawk helikopter.

BÜYÜK HEDEF 2023
Erdoğan, Cumhuriyetimizin 100. yılı yani 2023'te, kendi milli tüfeğini, topunu, tankını, helikopterini, uçağını, insansız hava araçlarını, uydularını tasarlayan, üreten ve ihraç eden bir Türkiye olacağız" dedi.


Hasan AY