Namık Kemal Zeybek'ten darbe çıkışı

Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın idam edilişinin 50. yıldönümünde DP lideri Zeybek'ten açıklama geldi...

Giriş Tarihi 17 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 17 Eylül 2011, 15:03
Namık Kemal Zeybek’ten darbe çıkışı

İÇİNDEKİLER

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''27 Mayıs darbesini yapanlar yargılanmadı. Ancak onlar, bir gün mezarlarında bile olsa mutlaka yargılanacaklar'' dedi.

DP, eski Başbakanlardan Adnan Menderes ve eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ile Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilişinin 50. yıl dönümü dolayısıyla anıt mezarları başında anma töreni geçekleştirdi.

DP Genel Başkanı Zeybek, anıt mezarlara çelenk bırakmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın, bu millet için şehit olduğunu belirterek, İslam tarihinde Kerbela neyse, bu olayın da Türkiye Cumhuriyeti demokrasi tarihi için o kadar önemli olduğunu söyledi.

Demokrasiyi hazmedemeyen baskıcı güçlerin, milletin temsilcilerini, hizmetlerle dolu icraat döneminin ardından idam ettiğini ifade eden Zeybek, ''27 Mayıs darbesini yapanlar yargılanmadı, ancak onlar bir gün mezarlarında bile olsa mutlaka yargılanacaklar'' şeklide konuştu.

Zeybek, eski Başbakanlardan Celal Bayar'ın yargılandığını dile getirerek, ancak bu yargılamanın tam bir fiyasko olduğunu öne sürdü.

Askeri müdahale yapanların milletin beyninde ve yüreğinde silinmez izler bıraktığını kaydeden Zeybek, ''Türkiye'de diktatörlüğü kurmak isteyenler, büyüklerimizin kanında boğulacaktır. Biz bu tarihten, geleceğimizle ilgili dersler çıkarmalıyız. Bizden bir süre önce yapılan resmi devlet töreni niteliğindeki, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in katıldığı anma töreni için teşekkür ediyoruz'' dedi.