Erdoğan'ın Afrika gezisinin amacı

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Başbakan Erdoğan'ın Arap ülklerine yaptığı gezinin amacını açıkladı.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 17 Eylül 2011, 14:24
Erdoğan’ın Afrika gezisinin amacı

İÇİNDEKİLER

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yapılan 12. Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne katılan eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır, Libya ve Tunus'a yaptığı gezileri değerlendirdi. Şahin, halk devrimi yaşanan bu ülkelerin demokrasi ile yönetilmesini arzu ettiklerini belirterek, Başbakan'ın bu düşünceleri halk ile paylaşmak için bölgeyi ziyaret ettiğini söyledi.

16-18 Eylül tarihleri arasında yapılan 12. Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne katılan Şahin, Başbakan Erdoğan'ın Tunus, Mısır ve Libya'ya yaptığı gezileri değerlendirdi. Şahin, "Bu ülkelerde halkların demokrasi ve yönetime seçimlerle katılma talepleri 1 yılı aşkın bir süredir dünya gündeminde idi. Oralarda değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Türkiye halkın bu değişim isteklerinin en büyük destekçilerinden biridir. Bu desteği bizzat vermek için sayın Başbakanımız bu üç ülkeye seyahatleri devam ediyor. Yoğun ilgi gördü.

Türkiye olarak dost ve kardeş ülkelerin çok iyi noktalarda olmalarını istiyoruz. İş başında olan, demokrasi ile örtüşmeyen rejimlerin yerine belirli dönemlerde halkın seçtiği parlamentolar ve buradan çıkan hükümetlerle yönetilmesini arzu ediyoruz ve kendilerine öneriyoruz. Sayın Başbakan da bu düşüncelerini oradaki halklarla paylaşmak için bölgeye gitti ve bu ziyaret dünyada da ses getirdi. Türkiye'nin dünyadaki etkinliği ve itibarını daha da artmasına vesile olacak bir seyahat olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

İngiltere ve Fransa başbakanlarının bir gün önce Libya'yı ziyaret etmesini de değerlendiren Şahin, "Türk ve dünya kamuoyu bunu rol çalma olarak değerlendirdi." eleştirisinde bulundu. Şahin, gazetecilerin 'Başbakan Gazze'ye gidecek mi?' sorusuna ise "En büyük isteğim, zamanı gelince gider." diye cevap verdi.