"Diğer devletlerin yöntemini kullanacağız"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, terörle mücadelede başka devletler hangi yöntemi kullanıyorsa Türkiye’nin de aynı yöntemlerini kullanacağını öyledi.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 17 Eylül 2011, 13:52
Diğer devletlerin yöntemini kullanacağız

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan'ın Libya gezisi öncesinde Fransa Başbakanı Sarkozy'nin aynı ülkeye gidişini nasıl değerlendirdiği sorulan Çiçek, "Zaten bu aceleciliğin içinde yorumun kendisi vardır." dedi.

Başkan Çiçek, İstanbul'da eski başbakanlardan Adnan Menderes'in anıt mezarında düzenlenen anma törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Terörle ilgili açıklamalarda bulunan Çiçek, "Türkiye'nin yarım yüzyıla yakın bir süredir terörle mücadelesi var. Terörün tesirlerinin ortadan kaldırılması için Türkiye Cumhuriyeti Hükumetleri elinden gelen çabayı göstermektedir. Bunu yaparken de terörle mücadelede başka devletler hangi yöntemlere başvuruyorsa, aldığı tedbirler aynı zamanda bizim de üzerinde durduğumuz istifade ettiğimiz tedbirlerdir. Olaya biraz da böyle bakın." dedi.

Fransa Başbakanı Sarkozy'nin Libya ziyaretiyle ilgili bir soruyu da cevaplayan Çiçek, "Zaten bu aceleciliğin içinde yorumun kendisi vardır. Türkiye orada tarih olarak siyaset olarak devlet olarak vardır. Dün vardık, bugün de oradaki insanlara bir başka açıdan bakarak varız. Başkaları gibi petrol kuyularının hatırına o ülkeye oradaki insanlara ilgi duymuyoruz. Zenginliklerine tama ederek o insanlara dostluk elimizi uzatmıyoruz. İnancımızın tarihimizin kültürümüzün gereği neyse hükumetimiz de onu yapıyor. Bundan rahatsız olanlar varsa onu da bilemem." değerlendirmesinde bulundu.