Savcılıktan CHP'ye şok

Giriş Tarihi 16 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 17 Eylül 2011, 00:03
Savcılıktan CHP’ye şok

İÇİNDEKİLER

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen İnternet Andıcı davasında sanıklar ile sanık avukatlarının taleplerini tamamlamalarının ardından Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, mütalaasını mahkemeye sundu.

Tutuklu sanık Mehmet Eröz'ün avukatı İlkay Sezer ile tutuklu sanıklar Mustafa Bakıcı, Sedat Özüer, Cemal Gökçeoğlu ve Orhan Güçlü'nün avukatı Mahir Işıkay'ın dava konusu suç tarihinde Genelkurmay Başkanı olan İlker Başbuğ'un tanık olarak dinlenmesi yönündeki talepleri ile ilgili olarak savcı Pekgüzel, sanık savunmalarının tamamlanmasından sonra bir karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Savcı Pekgüzel, İzmir'de ikamet eden Hakkı Dedeler isimli kişinin, sahibi bulunduğu 'www.asilkan.org' isimli internet sitesinin, hukuka aykırı olarak takip edilip izlenmek sureti ile suçtan zarar gördüğünü gerekçe göstererek davaya katılma talebi konusunda ise dava dosyasında da bu konunun geçmesi nedeniyle kabul edilmesini talep etti.

İnternet Andıcı davasında sanıklar, Genel Kurmay Başkanlı Bilgi Destek Daire Başkanlığı tarafından kurulan internet siteleri vasıtasıyla TSK ile Türkiye aleyhine yayın yaptıkları gerekçesi ile 430 sitenin takip edildiğini ileri sürmüşlerdi.

Tutuklu sanıklardan Dursun Çiçek, bu takip edilen internet sitelerinden 5'i hakkında tutanak tutularak haklarında yasal işlem yapılması için tutulan tutanağın komutana arz edildiğini söylemişti.

Avukat Mustafa Işıkay'ın talebi ile ilgili olarak da savcı Pekgüzel, sanık Sedat Özüer'in görev yaptığı 2006-2009 yılları arasında Genel Kurmay Başkanlığı'nı ziyaret eden CHP'li yöneticiler ile akademisyen olup olmadığı, varsa hangi amaç ile hangi tarihlerde ve hangi şubeleri ziyaret ettiklerinin, nizamiye ve ziyaretçi kayıtları ile birlikte gönderilmesinin Genel Kurmay Başkanlığından istenmesi yönünde görüş bildirdi.

Avukat Mahir Işıkay'ın, iddianamede de belirtilen 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın ekinde yer alan ihbar mektubunda, "2007 yılı Eylül ayında dönemin Genelkurmay 2'inci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'un emri gereği, üniversitelerden bir kısım akademisyen ve CHP yönetiminden bazı politikacıların desteği ile dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Nusret Taşdeler'in himayesinde Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığında, şube müdürü olarak görevli kurmay albaylar Dursun Çiçek, Sedat Özüer, İlker Ziya Göktaş ve Fuat Selvi tarafından kamuoyunu yönlendirme maksatlı çeşitli belgeler hazırlandığına tanık oldum" şeklindeki ibarelerin yer alması üzerine, bu yönde talepte bulunduğu öğrenildi. Duruşmaya, taleplerin değerlendirilmesi için ara verildi.