"Türkiye'yi mahkum ettiren dışarıda temsil edemez"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, "BM'ye başvurup, BM'den kendisini, yalnızca kendisini değil, Türkiye'yi mahkum eden kararlar alınmasını sağlayan bir Hükümet, Türkiye'yi dış dünyada temsil edemez" dedi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
"Türkiye'yi mahkum ettiren dışarıda temsil edemez"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan ve yaklaşık 4 saat süren Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası Güler, açıklamalarda bulundu.

Mavi Marmara saldırısıyla ilgili İsrail'in özür dilemesi ve tazminat ödemesi gerektiğini belirten Güler, sözlerine şöyle devam etti:
"AKP bu raporla Gazze ablukasına meşruluk süreci kazandırmanın başlıca nedeni oldu. Daha sonra İsrail'le her türlü ticari, askeri ilişkiyi keseceğimizi söyleyen Başbakan bunun üzerinden iki gün geçmeden, 'kastettiğim ilişkiler savunma sanayi ile ilgili ticari ilişkilerden ibarettir' diye açıklama yapabildi. Yaptırım gücünü kullanamayacağını bizzat kendisi dile getirdi. Böylece İsrail konusu, iç politika konusu olarak elinde evirip çevirdiğini ilan etti. Dış politika gerçekten çok ciddidir. Hükümeti yargıda, yasamada ve dış politikada daha büyük bir ciddiyetle davranarak Türkiye'nin onurunu yükseltmeye davet ediyoruz."

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler