Emeklilere yüzde 10 zam istedi

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2011, 00:00 Güncelleme 10 Ağustos 2011, 17:01
Emeklilere yüzde 10 zam istedi

İÇİNDEKİLER

DSP Genel Başkanı Masum Türker, devletin bütçesi gözden geçirilerek, kamuda çalışanlar ile emeklilere yüzde 10 ara zam verilmesini istedi.

Türker, parti genel merkezinde Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Masum Türker, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye'de ekonomik krizin yaşanmadığını zira medyanın ''TSK, YAŞ, Balyoz, Andıç, şike'' gibi konularla dikkati başka yöne çektiğini söyledi.

Dövizde son zamanlarda yaşanan artışa işaret eden Türker, ABD'nin notunun düşmesi karşısında doların da düşmesi gerekirken Türkiye'de artış gösterdiğinin altını çizdi.

Tüketicilerin gelirlerinin artırılması gerektiğini vurgulayan Türker, ''Devletin bütçesini gözden geçirerek kamuda çalışanlarla emeklilere yüzde 10 ara zam vermesi gerekir'' dedi.

Türker, İngiltere'de isyan ve yağma olaylarının bütün ülkeye yayıldığını anımsatarak ekonomik tedbirlerin bir an önce alınmasını istedi.

''Dövizdeki bu artışlar, bastırılmış döviz kurunun kendisini düzeltmesidir'' görüşünü dile getiren Türker, dövizdeki artışın devam etmesi durumunda bunun ihracatı da olumsuz etkileyebileceğini, ''olmayan reel sektörün'' ihtiyacı karşılayamayabileceğini, turizm gelirlerinin de düşebileceğini ifade etti.

Tunus'ta başlayıp Suriye'ye gelen ''Arap Baharı'' hareketinin, Türkiye sınırına dayandığını vurgulayan Türker, bu kapsamda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye'ye yaptığı ziyareti doğru bir hareket olarak değerlendirdi.

Türker, ileride Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunda yaşanabilecek çatışmalar bahane edilerek ''birilerinin'' de Türkiye'yi ziyaret etmek isteyebileceği uyarısında bulundu.

Ayhan Çivi ise 12 Eylül referandumunun ardından neredeyse bir yıl geçmesine karşın uyum yasaları çıkarılmadığını anımsatarak bunun çalışanları yasal anlamda sıkıntıya soktuğunu ifade etti.
Çivi, hükümetin sadece yetkili sendikaları muhatap aldığını ancak bu yetkinin el değiştirebileceğini de belirterek, bütün sendikalarla görüşülmesi gerektiğini söyledi.