Arınç: Bu muhteşem bir gelişme

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan önemli açıklamalar...

Giriş Tarihi 02 Haziran 2011, 00:00 Güncelleme 02 Haziran 2011, 13:51
Arınç: Bu muhteşem bir gelişme

İÇİNDEKİLER

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 12 Eylül'deki anayasa referandumu ile darbe ve darbecileri koruyan hükümlerin Anayasa'dan çıkarıldığını hatırlatarak, "Savcılar, darbe yapana 'Gel bakalım sen bu haltı niye işledin? Sen bunu neden yaptın? Milletin seçilmiş hükümetine karşı, onların bütün haklarını ortadan kaldıracak, anayasal düzeni ortadan kaldıracak bu darbeyi niye yaptın?' diye soruyor. Bu muhteşem bir gelişme. Ama bunu biz sağladık" dedi.

Doğu ve Güneydoğulu iş adamlarıyla Holiday Inn Otel'deki kahvaltıda bir araya gelen Arınç, yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğinin TBMM'de 336 oyla, 12 Eylül 2010'daki referandumda da halk tarafından yüzde 58 ile kabul edildiğini anımsattı. Yapılan değişiklikle darbe ve darbecileri koruyan hükümlerin Anayasa'dan çıkarıldığını vurgulayan Arınç, "Bugün Anayasa'nın Geçici 15. maddesi yok artık. Onun için savcılar yaşı ne olursa olsun darbenin güçlü generallerine 'Gel bakalım, sen bu işi neden yaptın' diyebiliyor. 7-10 sene evvel bunu biri söylese, 'Geç kardeşim, gece senin üstün açıktı, herhalde kötü rüya görmüşsün ' derlerdi. Bak şimdi bir tanesinin ömrü vefa etmedi, Allah taksiratını affetsin. Öbürlerinden bir tanesi GATA'ya yattı aceleyle... Bir tanesi da zaten kaybedecek bir şeyi yok, 'İsterseniz siz gelin ben size konuşayım' dedi" ifadesini kullandı. Bülent Arınç, şöyle devam etti:

"Evet, darbe yapana 'Gel bakalım sen bu haltı niye işledin? Sen bunu neden yaptın? Milletin seçilmiş hükümetine karşı, onların bütün haklarını ortadan kaldıracak, anayasal düzeni ortadan kaldıracak bu darbeyi niye yaptın?' diye soruyor. Bu muhteşem bir gelişme. Ama bunu biz sağladık. CHP oylamalara katılmadı, aleyhinde kullandı. MHP tüm oylamalarda hayır oyu verdi. BDP katılmadı, katıldığında da hayır verdi. Bizim 336 oyumuz olmasaydı milletin önüne götüremeyecektik. 6 kişi daha hayır oyu verseydi böyle bir şey olmayacaktı. Çok şükür milletvekili arkadaşlarımız, sadakat gösterdiler. Sonra milletin önüne gelince aman Allah'ım bir gürültü. 'olmaz, milleti bölüyorlar, memleketi şöyle yapıyorlar' filan... Hakaretler, tehditler... Ama millete sökmedi. Yüzde 58'i verdiniz, memlekette bugün yeni bir dönem açıldı."