Kılıçdaroğlu'ndan uçuk vaatler

Giriş Tarihi 13 Mart 2011, 00:00 Güncelleme 13 Mart 2011, 07:57
Kılıçdaroğlu’ndan uçuk vaatler

İÇİNDEKİLER

Askerliği kademeli olarak 6 aya indireceklerini söyleyen CHP lideri, kişi başı milli gelir, 31 bin 500 dolara çıkaracaklarını söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında "seçim startını" verdi. Partililere, "12 Haziran seçimlerine 92 gün kaldı, en hazırlıklı parti biziz. Adresin CHP olduğunu Mısır'daki sağır sultana bile duyuralım" diye seslenen Kılıçdaroğlu, seçim vaadlerini şöyle sıraladı:

* Kadını aile sigortası ile güçlü yapacağız. Banka hesabına 600 lira para yatıracağız. Erkek kahveye giderken hanımından '10 lira ver çay içeyim' diyecek.

* Emekli olup çalışanların sosyal güvenlik destek primini kaldıracağız.

* Organize sanayi bölgesinde yatılı meslek liseleri kuracağız. İşsizlik Sigortası Fonu'nu geliştirecegiz. Memurlara grev hakkı vereceğiz.

* Bir sefere mahsus bedelli askerliği çıkaracağız.

* Askerlik süresini 9 aya indireceğiz, aşamalı olarak 6 aya kadar indireceğiz. Ordu daha küçük ama daha profesyonel olacak. Çocuğunuz üniversitede okurken yaz tatillerinde gidecek askerliğini yapacak. Mezun olunca askerliği de bitmiş olacak. Arzu eden erkenden yapacak ve orduyu terörle mücadelenin dışına çıkarcağız.

* Yüzde 10'luk seçim barajını indireceğiz. Siyasi Partiler Yasası ile Seçim Yasası'nı değiştireceğiz.

* Özel yetkili mahkemeleri kaldıracağız.

* Taşeron uygulamasına son vereceğiz. Ekonominin rekabet gücünü artıracağız. Sanayicinin önündeki engelleri kaldıracağız.

* Ekonomide kalıcı istikrar sağlayacağız. Her yıl hedefimiz yüzde 7 kalkınma hızı. Her yıl en az 800 bin kişiye istihdam yaratacağız.

* Cumhuriyetin 100. yılında 2023'te, gayrisafi yurtiçi hasıla 2.6 trilyon dolar, kişi başı milli gelir 31 bin 500 dolar olacak. İşsizlik yüzde 6'lara düşecek. İlk 10'a giren ülke olacağız.