MHP'den CHP'ye haklı tepki

Giriş Tarihi 26 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 26 Şubat 2011, 17:14
MHP’den CHP’ye haklı tepki

İÇİNDEKİLER

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Libya'daki gelişmelerle ilgili tutumunu eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun konuyu iç siyaset malzemesi yaptığını savunan Toskay, Libya'dan dönen Türk işçilerinin CHP liderine yönelik tepkilerini haklı buldu. MHP yöneticisi, önemli olanın, oradaki vatandaşların burunları bile kanamadan ülkelerine getirmek olduğunu vurguladı. Böylece, hükümetin Libya politikasını destekledi. Toskay, "Türkiye'deki siyasi iktidarı ve yöneticileri bu konuda ciddi, hızlı ve etkin çalışmaya teşvik etmek lazım." görüşünü dile getirdi.

Partisinin Antalya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenlenen Tunca Toskay, Kuzey Afrika'daki gelişmelerle ilgili olarak, "Adeta düğmeye basılmış gibi enteresan şeyler oluyor. MHP olarak olayları çok dikkatli takip ediyoruz." diye konuştu. Tahliyelerin yeterli olup olmadığıyla ilgili soruya da, "İnşallah yeterlidir. Burada siyaset yapılmaz, orada bizim vatandaşlarımız var. Ümit ederiz, temenni ederiz, çok isteriz hiçbirinin burnu kanamadan, hepsi sağ salim yurtlarına dönsünler. Zannediyorum ki hükümet de bu konuda elinden gelen her şeyi yapacaktır." şeklinde cevap verdi. Toskay, bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata ile birlikte, MHP'nin seçim beyannamesindeki başlıkları da dinleyenlerle paylaştı.