Skandal afiş CHP'yi 2'ye böldü

Referandum sürecinde astırdığı 'rahibe afişi'nin ardından disiplin kuruluna sevk edilen CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin cezasıyla ilgili parti yönetimi ile disiplin kurulu ters düştü.

Giriş Tarihi 12 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 12 Şubat 2011, 10:26
Skandal afiş CHP’yi 2’ye böldü

İÇİNDEKİLER

Uyarı cezası ile geçiştirildiği iddia edilen olayla ilgili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Afişle ilgili işlem yapıldı, ceza verildi." açıklamaları yaptı. Ancak CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Orhan Akbulut tepki gösterdi. Kurulun henüz kararını vermediğini belirten Akbulut, "(Kılıçdaroğlu ve Tekin'in), neden ve hangi bilgiye dayanarak böyle bir açıklama yaptıklarını bilmiyorum." dedi.

Partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Değirmenci'nin ne ceza aldığı henüz açıklanmadı. Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Erzurum gezisi sırasında konuya ilişkin sorulara muhatap oldu. CHP lideri, "Avcılar Belediye başkanımız ile ilgili YDK'nın verdiği bir karar var. O karar çerçevesinde işlem yapılmıştır." demekle yetindi. Cezanın ne olduğu söylenmedi. Tekin de geçen hafta katıldığı bir televizyon programında benzer bir soruyla karşılaştı. "(Afiş olayı) Kurumsal bir hareket değildir. İki işgüzar kendine vazife edinmiş ve bu olayı yapmış. Gereği yapıldı, cezası verdildi." ifadelerini kullandı.

Zaman'a konuşan CHP YDK Üyesi Orhan Akbulut ise kararın henüz çıkmadığını açıkladı. Kılıçdaroğlu ve Tekin'in hangi bilgiyi baz alarak böyle bir açıklama yaptığını bilmediğini ifade eden Akbulut, "Yoğunluktan ve Başkanlık Divanı toplanamadığı için henüz karar yazılmadı. Neden ve hangi bilgiye dayanarak böyle bir açıklama yaptıklarını bilmiyorum." diye konuştu. YDK'nın Değirmenci'ye ilişkin kararı 5 ay içinde yazamaması da dikkat çekiyor. Akbulut, pazartesi karar yazma işinin bitebileceğini aktardı.