AK Parti'den aday olacak 7 bomba isim

Yaklaşan milletvekiliği seçimlerinde, aday olması düşünülen isimler kulislerde konuşulmaya başladı...

Giriş Tarihi 24 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 24 Ocak 2011, 16:16
AK Parti’den aday olacak 7 bomba isim

İÇİNDEKİLER

Adaylar arasında Ramiz Ongun, Ethem Sancak, Vedat Bilgin ve Efkan Ala gibi önemli isimler var..

Eski medya patronu Ethem Sancak'ın aday gösterileceği konuşuluyor. Sancak'ın altına ise Siirt'te sevilen Kürt kökenli bir aday yerleştirilecek.

Demokratik açılım çerçevesinde Kürt siyasetçilerden eski RP-ANAP kökenli Seyit Haşim Haşimi'nin ya Diyarbakırya da Şırnak'tan aday gösterileceği kaydediliyor.

Demokratik açılımda perde arkası isimlerden MKYK üyesi Mazhar Bağlı'nın da Şanlıurfa'dan aday adayı yapılabileceği belirtiliyor.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu da öne çıkan isimlerden. Ensarioğlu, BDP ve PKK'dan gelen baskılara karşın, demokratik açılıma destek vermişti. Ensarioğlu ailesinin Diyarbakır ve çevresinde ciddi bir oy potansiyeli de bulunuyor.

Sabah'ın haberine göre Ülkücü kesimin efsane isimlerinden Ramiz Ongun'un ise AK Parti'den aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Referandum öncesi MHP yönetimine "Dalton kardeşler" benzetmesi yapan Ongun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Tarsus'a yaptığı ziyaret sırasında evinde ağırlamıştı. Ancak Erdoğan dün yaptığı açıklamada Ramiz Onguun AK Parti'ye katılacağı hakkındaki haberleri yalanladı..

Yine 2 yıl öncesine kadar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin danışmanlığını yürüten Vedat Bilgin'in de ismi AK Partiile anılıyor.

Diyarbakır valiliğinden Başbakanlık Müsteşarlığı'na getirilen Efkan Ala'nın da vekil adayı yapılacağı konuşuluyor.