Mazıcı: Baykal belasını buldu...

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurşen Mazıcı, kendisine 29 Mart yerel seçimleri öncesinde parti programını vermeyen CHP yönetimini bu sözlerle eleştirdi.

Giriş Tarihi 29 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 29 Ekim 2010, 13:49
Mazıcı: Baykal belasını buldu...

İÇİNDEKİLER

"Ben profesör ve 30 yıldır CHP üyesi olduğum halde böyle bir olayla karşılaştım" dedi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ve Atatürk Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi işbirliğiyle düzenlenen, 'Cumhuriyet ve Demokrasi İlişkileri' konulu konferansta konuşan Prof. Mazıcı, yaşadığı bir olayı anlatarak Baykal dönemi CHP'sini eleştirdi:

"Ben 47 yaşıma kadar CHP üyesiydim. Coğrafya Fakültesi'nden 6-7 profesör, Nesrin Baytok'un 6 ay randevu vermesini bekledi. Yerel seçimler öncesi CNN Türk'te programa davet edildim. Konu, partilerin oy potansiyeliyle ilgiliydi. Beşiktaş'tan geçerken MHP'ye uğradım, 'Bana parti programınızı verir misiniz?' dedim, verdiler. AK Parti'ye girdim, soğuk sular koymuşlar kapının önüne. 'Soğuk gazoz da ikram edelim' dediler. Programı da verdiler. CHP'ye gittim, 'Bizim seçim programımız yok' dediler. 'Siz bilirsiniz. Ben siyaset bilimcisiyim. CNN Türk'te akşam programda anlatacağım bunu' dedim. Adam masanın altından çıkardı verdi programı. Ben profesör olduğum halde, 30 yıldır CHP üyesi olduğum halde böyle bir olayla karşılaştım. Baykal belasını buldu, ekibi de bulur inşallah."