Bayramın en dikkat çeken fotoğrafı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolasıyla TBMM‘de kutlamaları kabul etti.

Giriş Tarihi 29 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 29 Ekim 2010, 12:34
Bayramın en dikkat çeken fotoğrafı

İÇİNDEKİLER

TBMM'deki bayram töreni 9.30'da başladı. Törene Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anamuhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve Kuvvet Komutanları tam kadro katılırken, MHP Lideri Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker kabine üyeleri ve çok sayıda milletvekili ve yabancı misyon şefleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün gelmesi beklenirken, liderler de tören saatinden önce yerlerini aldılar. Törene katılmak üzere Meclise ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi. Bahçeli, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ile yerine geçti. Bahçeli'nin hemen ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerini aldı.

Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tören salonuna geldi. Kılıçdaroğlu'nun ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker tören salonunda kendisine ayrılan yere geçti.



Tören salonunda daha sonra Bakanlar yerlerini aldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yerine geçmeden önce Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Kılıç ve Gerçeker ile tokalaştı. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da yerini almadan önce, Haşim Kılıç ile tokalaşırken, yanında bulunan Kılıçdaroğlu ile tokalaşmadı.

Bakanlar, Cumhurbaşkanı Gül'ün tebrikleri kabul etmesini beklerken kendi aralarında sohbet etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bahçeli'yi başıyla selamladıktan sonra yerine geçti.

Daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve hemen ardından da Kuvvet Komutanları tören salonundaki yerlerini aldı. Yerine geçerken Başbakan Erdoğan'ı başıyla selamlayan Orgeneral Koşaner, daha sonra bir süre Erdoğan ile sohbet etti.