MHP'li belediye başkanı tutuklandı

Belediye başkanı, ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla 8 belediye çalışanı ile birlikte tutuklandı.

Giriş Tarihi 23 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 23 Eylül 2010, 11:57
MHP’li belediye başkanı tutuklandı

İÇİNDEKİLER

Kayseri'nin Bünyan İlçe Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Özmen, ihaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla 8 belediye çalışanı ile birlikte tutuklandı. Tutuklama kararı için bir üst mahkemeye itiraz edildi.

İçişleri Bakanlığı'nca bir ay önce başlatılan ve mülkiye müfettişi tarafından yapılan soruşturma sonucu Bünyan Belediyesi'nde, adli işlem yapılmasına gerek görülmedi. Aynı konuda Bünyan Cumhuriyet savcılığına yapılan şikayet üzerine başkan Mehmet Özmen ile ihale komisyonunda ve belediyede görevli 16 kişi gözaltına alındı.

Kayseri Elmniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü'nde sorgulanan ve ardından Bünyan Cumhuriyet savcılığına gönderilen 16 şüpheliden 7'si, nöbetçi mahkemede serbest bırakıldı. Aralarında MHP'li belediye başkanının da bulunduğu 9 kişi ise Kayseri Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Başkan Mehmet Özmen ile 8 belediye çalışanı, ihaleye fesat karıştırmak uçylamasıyla tutuklanarak, Kayseri Cezaevine konuldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum gezisi sırasında Bünyan ilçesine geldiği sırada, CHP otobüsünde 'Bozkurt' işareti yapmasıyla dikkati çeken Başkan Özmen ve belediye çalışanlarının tutuklanmasına, teknik takibe takılan ihaleyle ilgili konuşmaların neden olduğu olduğu ifade edildi.