O tarih gelip çatıyor! Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Bayram ikramiyesine zam yapılacak mı?

Milyonlarca emekliye her iki bayram öncesinde bin lira ikramiye ödemesi yapılıyor ve 2021 yılı ödeme tarihleri sık sık araştırılıyor. Bu bağlamda Ramazan ayına artık sayılı zaman kala vatandaşlar ikramiyelerin ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Milyonlarca emekli ikramiyelerin ödeneceği tarihi bekliyor. 13 milyona yakın emekli vatandaş iki bayram öncesinde bin liradan toplamda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi toplamda 2 bin lira ikramiye ödemesi alacak. Peki, emekliye bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Bayram ikramiyesine zam yapılacak mı? İşte konu hakkında bilgiler...

Giriş Tarihi 26 Şubat 2021, 16:26 Güncelleme 26 Şubat 2021, 16:38
O tarih gelip çatıyor! Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Bayram ikramiyesine zam yapılacak mı?

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emekli Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte bayram ikramiye ödemelerine odaklandı. Bilindiği üzere SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde 1000'er liralık bayram ikramiyesi ödeniyor. 1.000'er liradan toplam 2.000 lira ödeme alacak olan emekliler ikramiye tarihlerini öğrenmek için araştırmalara koyuldu. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Bayram ikramiyesine zam yapılacak mı? İşte merak edilenler...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

2021 yılında Ramazan Bayramı 13-15 Mayıs tarihleri arasında idrak edilecek. Ramazan Bayramı ikramiyesinin 10-12 Mayıs tarihleri tarihleri arasında ödeneceği tahmin ediliyor.

Bu yıl Kurban Bayramı 20-23 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. Ödemelerin 12-19 Temmuz tarihlerde hesaplarda olacağı tahmin ediliyor.

İşte merak edilen diğer bilgiler;

YENİLER DE ALACAK

Bayram ikramiyelerinden yeni emekliler de yararlanacak. Mayıs sonuna kadar emekli aylığı bağlananlar bu yılki 2 bayram ikramiyesini de, Temmuz sonuna kadar emekli aylığı bağlananlar ise Kurban Bayramı ikramiyesini cebine koyacak.

BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM YAPILACAK MI?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aldıkları bayram ikramiyesine %25 oranında zam yapılacağı iddia edildi. Eğer bu talep gerçekleşirse, emeklilere ödenecek ikramiye tutarı 1.000 liradan 1.250 liraya çıkacak. Böylelikle emekliler her yıl 2.500 almış olacak. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

2021 OCAK EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 8.36, memur emeklilerine ise yüzde 7.3 zam yapılacak. Buna göre, en düşük emekli maaşı esnafta 2 bin 44, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 2 bin 419, memurda ise 3 bin 21 lira olacak.

2021 OCAK ZAMLI MAAŞ ÖDEME TAKVİMİ

Yüzde 8.36 zam alan SSK emeklilerinin zamlı maaşları 18-26 Ocak tarihleri arasında ödenecek. Bağ-Kur emeklilerinin zamlı maaşları ise 25-28 Ocak tarihleri arasında yatırılacak.

BAĞ-KUR'LULARA EMEKLİLİK FIRSATI

Yapılandırma yasası ile milyonlarca vatandaş rahat nefes aldı. Yapılandırma fırsatlarından biri de Bağ-Kur'luları ilgilendiriyor. Emekli olabilmek için prim gününe ihtiyaç duyulurken, daha önce durdurulan prim günlerine ihtiyacı olanlar, bunları yapılandırma kapsamında ihya edebilecek yani canlandırabilecek. 1 Aralık 2021'de başlayan başvurular, 1 Şubat 2021 tarihinde sona erecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

İhya başvuruları Sosyal Güvenlik Kurumu'na yapılıyor. Başvuruların ardından silinen günlerin tamamı yeniden kullanılabilecek. Bağ-Kur'lular, daha önce durdurulan hizmet sürelerini avantajlı şekilde ihya edebilecek.

ÖDEMELER NASIL OLACAK?

Ödemelerin 3 ay içinde yapılması zorunluluğu bulunuyor. Belirlenen borç tutarının tamamını Mart 2021 tarihine kadar ödenmesi durumunda sigortalılık aktif hale getirilecek. İhya ödemelerinde Yİ-ÜFE'de herhangi bir indirim uygulanmayacak.

NASIL HESAPLANACAK?

Bağ-Kur'lular durdurulan sigortalılık süresinin primini bugünkü değeri üzerinden (aylık bin 15 lira) ödeyerek günlerini kazanabiliyordu.

Yeni düzenlemeye göre, ihya edilecek primlerde borçlu olunan tarihteki tutarlar baz alınacak ve güncelleme yapılacak.