TC ile SGK hizmet dökümü sorgulama – SSK sorgulama nereden yapılır?

SGK hizmet dökümü sorgulama ile tüm sigortalılık bilgilerinizi görebilirsiniz. İlk başlama tarihinizden itibaren 4A/4B/4C sigorta kollarındaki çalışma bilgilerinizi SGK hizmet dökümü belgesinde bulabilirsiniz. SGK hizmet dökümü sorgulama ve E-Devlet’ten çıktısını da kolayca alabilirsiniz? Peki hizmet dökümü sorgulamasını E-Devlet Kapısı portalından nasıl yapabilirsiniz?

Giriş Tarihi 30 Eylül 2019, 11:22 Güncelleme 30 Eylül 2019, 11:22
TC ile SGK hizmet dökümü sorgulama – SSK sorgulama nereden yapılır?

İÇİNDEKİLER

SGK hizmet dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) çatısı altında toplanan 4A(SSK), 4B(Bağkur) ve 4C(Emekli Sandığı) sigorta kollarına ilişkin tüm sigortalılık bilgilerini içermektedir. Sigortalı olarak çalışmaya başladığınız ilk işe giriş tarihinden itibaren, geçirdiğiniz tüm sigortalılık süresine ilişkin detaylı bilgiler SGK hizmet dökümü belgesinde bulunur. Bu çerçevede de sigortalılığınız ile ilgili olarak merak ettikleriniz için veya emeklilik hesaplamalarınız için ya da çeşitli resmi işlemleriniz için SGK hizmet dökümü belgesini kullanabilirsiniz.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA NASIL YAPILIR? TIKLA ÖĞREN!

Artık E-Devlet Kapısı portalı üzerinden de alabildiğiniz SGK hizmet dökümü belgesiyle öğrenebileceğiniz bilgiler ise;

  • SGK sigorta tescil durumu,
  • SGK sicil numarası,
  • SGK sigorta statüsü,
  • SGK ilk işe giriş tarihi,
  • SGK işe giriş ve çıkış tarihleri,
  • SGK 4A/4B/4C sigorta prim ödemeleri,
  • Sigorta prim ödemesi dönemleri,
  • Sigorta toplam kazanç

Şeklindeki bilgileri öğrenebilirsiniz. Sigortalılığınızın tüm detaylarını içeren SGK hizmet dökümü belgesi emeklilik hesaplamalarınızdan, çeşitli resmi işlemlere kadar pek çok noktada kullanabileceğiniz bir belgedir. Bu yüzden de Türkiye' de milyonlarca sigorta vatandaş tarafından SGK hizmet dökümü sorgulama işlemi çok yoğun olarak yapılıyor. SGK da bu yoğunluğun hafifletmek ve vatandaşların SGK hizmet dökümü belgelerini kolayca alabilmeleri için E-Devlet Kapısı portalında internet servisiyle hizmet vermeye başladı.

E-Devlet SGK Hizmet Dökümü Sorgulama

SGK hizmet dökümü belgesini artık E-Devlet Kapısı üzerinden alabileceğinizi biliyor musunuz? Türkiye' deki kamu kurumlarının internet servislerini tek çatı altında bir araya toplayan E-Devlet Kapısı portalında SGK internet servisleri de bulunuyor. Bu servisler aracılığıyla E-Devlet portalında SGK hizmet dökümü sorgulama yapabilirsiniz. Ancak E-Devlet Kapısı portalında bu işlemi yapabilmek için kimlik doğrulama yapmanız gerekiyor. SGK hizmet dökümü sorgulamayı E-Devlet Kapısı portalından güvenle yapmak için aşağıdaki adımları izleyin.

  • Bilgisayarınızda internet tarayıcısını açın ve arama kısmına "turkiye.gov.tr" şeklindeki resmi E-Devlet Kapısı portalı adresini yazarak, aratın(Dilerseniz "AppStore" ve "PlayStore" sanal mağazalarından E-Devlet mobil uygulamasını indirebilirsiniz).
  • E-Devlet Kapısı portalını açtıktan sonra sağ üst kısımda bulunan "Giriş Yap" seçeneğine tıklayarak, kimlik doğrulama sayfasına ulaşın.
  • E-Devlet kimlik doğrulama sayfasındaki ilk seçenek olan "E-Devlet Şifresi ile Giriş" yapmak için, "T.C. kimlik numarası" ve "E-Devlet Şifresi" bilgilerini girin(Dilerseniz "mobil imza" ,"e-imza", "T.C. kimlik kartı" ve "internet bankacılığı" şeklindeki diğer giriş yöntemlerini de kullanabilirsiniz).
  • E-Devlet giriş yöntemine göre bilgileri girdikten sonra "Sisteme Giriş Yap" seçeneğine tıklayın.
  • Yönlendirildiğiniz ana sayfada bulunan "Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim" kısmına "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" yazın ve aratın(Dilerseniz "E-Hizmetler" seçeneğine tıklayarak, çıkan seçenekler içerisinden "Sosyal Güvenlik ve Sigorta" seçeneğine tıklayabilir ve SGK servisleri arasından da "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" servisine ulaşabilirsiniz).

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü servisinde ek bilgi girmenize gerek olmadan, tüm SGK hizmet dökümünüzü detaylarıyla birlikte görüntüleyebilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü Belgesi Nasıl Alınır?

E-Devlet Kapısı üzerinde yapılan son güncellemeyle birlikte artık portalda yapacağınız SGK hizmet dökümü sorgulamaları sonrasında, SGK hizmet dökümü belgesini yasal geçerliliği olacak şekilde yazdırabiliyorsunuz. Böylelikle sadece SGK hizmet dökümü belgesi almak için SGK il ve ilçe kurumlarına gitmek durumunda kalmıyorsunuz.

  • E-Devlet Kapısı portalındaki SGK Tescil ve Hizmet Dökümü servis sayfasındaki "Barkodlu Belge Oluştur" seçeneğine tıklayın.
  • Açılan sayfada oluşturulan SGK hizmet dökümü belgesini "Dosyayı İndir" seçeneğine tıklayarak, bilgisayara indirin. Daha sonra yazıcı bağlantısı ile çıktısını alarak, kullanmak istediğiniz her yerde yasal geçerliliği olacak şekilde kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz Barkodlu Belge Oluştur ekranındaki seçenekler arasında bulunan "E-posta gönder" seçeneğine de tıklayarak, doğrudan belgeyi vereceğiniz kişi ya da kuruma ait e-posta adresine gönderimini de gerçekleştirebilirsiniz.