Faruk Çelik'ten çalışanlara müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TBMM'de kabul edilen Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası'na ilişkin, ''Yetki vermek bizim için çok zaman almaz. Hazırlıklarımız tamam. Hemen haftasında bu işleri tamamlarız'' dedi.

Giriş Tarihi 19 Ekim 2012, 00:00 Güncelleme 19 Ekim 2012, 18:37
Faruk Çelik’ten çalışanlara müjde

İÇİNDEKİLER

Bakan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok sendikanın bu yasayı beklediğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Yetki vermek bizim için çok zaman almaz. Hazırlıklarımız tamam. Hemen haftasında bu işleri tamamlarız. Şu anda bin 717 işyerinde toplu sözleşme talebi takriben 9 aydır Bakanlıkta bekliyor. 400 bine yakın işçiyi ilgilendiriyor. Maaşlarına bunun yansıması olacak. Böyle bir süreci bu yasanın çıkmış olması başlatmış oldu.

Sayın Cumhurbaşkanımızın onayından sonra hızlı bir şekilde yetkileri vereceğiz ve 400 bin işçimiz bu yetki neticesinde toplu sözleşme yapma imkanını elde edecek. Toplu sözleşme süreci hızlı bir şekilde devreye girmiş olur inşallah.''

Bu arada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Namık Ata ve beraberindeki Bakanlık bürokratları, yasanın kabul edilmesi vesilesiyle Bakanlık önünde küçükbaş hayvanı kurban etmek istedi.

Ata, yasa hazırlık sürecinin oldukça uzun ve yorucu olduğunu, nihayetinde yasanın TBMM'de kabul edildiğini belirtti. Bu nedenle adak adadıklarını ifade eden Ata, yasanın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bakan Çelik ise bürokratlarının önceki dönemde yasanın geçmesi halinde adakta bulunduklarını belirterek, adakları olan kurbanlığın Bakanlık önünde kesilmesi yerine şehit ailelerine bağışlanmasını daha uygun bulduğunu söyledi.

Bunun üzerine adaklık koyun, Şehit Aileleri Federasyonu'na götürüldü.