Asrın felaketi sonrası ’normalleşme’ tartışmaları sürüyor! Açık mı olmalı kapalı mı olmalı?

Ünlü işletmeci Tayfun Topal, “Acımız derin ama eğlence mekanları açılmazsa 60 bin kişi zor durumda. Mekanların yarısı da kapanabilir” çıkışı yaptı. Topal’ın aksine İzzet Çapa, “Acımız bu kadar tazeyken eğlence olmaz” diyerek mekanlarının Ramazan Bayramı’na kadar kapalı olacağını açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2023 Güncelleme 23 Şubat 2023, 07:00
Asrın felaketi sonrası ’normalleşme’ tartışmaları sürüyor! Açık mı olmalı kapalı mı olmalı?

İÇİNDEKİLER

Deprem felaketinin ardından başlayan 'normalleşme' tartışmaları, ünlü işletmeci Tayfun Topal'ın sözleriyle farklı bir boyut kazandı. İstanbul'da birçok restoran ile eğlence mekanı olan Topal, sosyal medyasından tartışma yaratan şu çıkışı yaptı:



'AHKAM KESMEYİN'
"Yeme-içme sektörü perişan durumda. Binlerce insan, ailesini geçindiremeyecek durumda. Canlı müzik yapan mekanların hepsi durdu. Bir gecede 60 bin kişi evde oturmaya başladı. Önümüzdeki ay da Ramazan başlıyor ve sektör için kış sezonu bitmiş durumda. Yazın ne olacağını kimse bilmiyor. Yeme ve içme mekanlarının bu durumda yüzde 50'si batma durumuna gelecek. Şimdi bununla ilgili bir fikri olan, ahkam kesecek biri var mı? Bırakın kim ne yapıyorsa yapsın; sana ne, bana ne, ona ne! Bunu niye yazdım! Kendi çalışıp para kazanıyorsa sorun yok ama sen iki kase çorba satacaksan orada ahlak devreye giriyor! Sen işini yapmaya kalkışınca ders vermeye kalkışıyorlar; hadi oradan! Ahlakı sizin gibilerden öğrenecek değiliz." Tayfun Topal, mekanların kapalı olmasının yaratacağı sıkıntıyı da şöyle anlattı: "Mekanlar açılmazsa tedarik zinciri durur, satış olmadığı için personel izne çıkartılır, taşıma trafiği durur, çoğu mal çürür... Sahne sanatçıları ve orkestraları evde oturuyor. Dükkanları aç-kapa maliyeti var. Personel maaşı, sigortaları... 354 kalem mal, bu sektöre giriyor. Eğer açılmazsa uçak düşer, hepimiz ölürüz."



BAYRAMA KADAR KAPALI
Ünlü işletmeci İzzet Çapa ise Tayfun Topal'ın aksine "Acımız bu kadar tazeyken eğlence olmaz" diyerek radikal bir karar aldı. Çapa, "Zaman, her şeyin ilacı. Kalbimizi maviliklere süreceğimiz günler dileriz yakın olsun. Birlikte olmayı çok özlesek de kaybettiğimiz canların anısına saygımızdan kapılarımızı Ramazan Bayramı'na kadar kapattık" açıklaması yaptı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN