Derin Mermerci'nin ablası Yosun Mermerci ABD'deki evini adeta müzeye çevirdi! Tabloların değeri tamı tamına....

Derin Mermerci’nin Vaniköy’deki yalısında bulunan dillere destan sanat koleksiyonunun bir benzeri, abla Yosun Mermerci’nin ABD’deki evinden de çıktı. Sosyetik güzelin New York’taki milyonlarca dolarlık dairesinin duvarları değeri 50 milyon TL’yi bulan servetlik tablolarla süslü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Haziran 2022 Güncelleme 22 Haziran 2022, 06:57
Derin Mermerci’nin ablası Yosun Mermerci ABD’deki evini adeta müzeye çevirdi! Tabloların değeri tamı tamına....

İÇİNDEKİLER

Sosyetenin en gözde ailelerinden Mermerci Ailesi, sanat koleksiyonlarıyla dünyaca ünlü koleksiyonerler ile yarışır hale geldi.



Sanat tutkusu ile evini adeta müzeye döndüren Derin Mermerci, geçtiğimiz yıllarda Hamdi Bey'in İstanbul Kadını tablosu için 1.8 milyon euro'yu gözden çıkarmıştı.



Mermerci'nin Vaniköy'deki evinin duvarlarını süsleyen tablolarının toplam değerinin neredeyse 30 milyon TL'yi bulduğu konuşulurken abla Yosun Mermerci'nin evinin de müzeyi andırdığı ortaya çıktı.



Uzun yıllardır Amerika'da yaşayan Yosun Hanım'ın Manhattan'daki 1 milyon 400 bin dolarlık dairesinin duvarları, servet değerindeki sanat eserleriyle dolu...



Yosun Mermerci'nin Pieter Brueghel, Jannis Kounellis, Tom Wesselmann ve Raoul Dufy gibi dünyaca ünlü ressamların eserlerinden tablo koleksiyonu ise yaklaşık 3 milyon dolar yani yaklaşık 50 milyon TL değerinde...

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN