İstanbul'da tarihi yalıda gizemli son! Kayseriliyan Yalısı'nın bahçıvanının ölümünün ardından satış kararı

Kayseriliyan Yalısı’nın bahçıvanı kuyuya düşüp boğuldu. Aile korktu. Tarihi yalıyı 90 milyon liradan satışa sundu. Tarihi yalı, çok sayıda diziye de ev sahipliği yaptı. Bunlar arasında Kara Ekmek, Dudaktan Kalbe ve Fazilet Hanım'ın Kızları da var...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Haziran 2021 Güncelleme 15 Haziran 2021, 07:01
İstanbul’da tarihi yalıda gizemli son! Kayseriliyan Yalısı’nın bahçıvanının ölümünün ardından satış kararı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar tarihi, hikayeleri ve paha biçilmez değerleriyle dikkat çekti.

Avrupa ve Anadolu Yakası'ndaki yalıların her biri Türkiye'nin en zengin ailelerine aitti. Bazı aileler ise yalıları dudak uçuklatan fiyata satışa verdi.

Şimdiki rekor ise Kayseriliyan Yalısı'na aitti. Sarıyer'deki yalı 90 milyon TL'den satışa verildi. Nedeni ise ilginçti. İddiaya göre yalının bahçıvanı bahçedeki kuyuya düşüp can verdi.

Bu elim kaza sonrası sahipleri, yalıda kalmak istemedi. Bunun üzerine 90 milyon fiyat biçip satışa verdi. Şimdiden çok sayıda müşterinin aile ile temasa geçtiği belirtildi. Müşteriler arasında yabancıların olduğu da kaydedildi.

Sarıyer Meserburnu Caddesi üzerinde yer alan tarihi yalı, bin 100 metrekarelik bir alanda bulunuyor. 4 kattan oluşuyor. 11 odalı yalı, eşsiz bir Boğaz manzarasına sahip.

EN ÜNLÜ YAPI
Tarihi yalı, çok sayıda diziye de ev sahipliği yaptı. Bunlar arasında Kara Ekmek, Dudaktan Kalbe ve Fazilet Hanım'ın Kızları da var.