Declan Donnelly, Di Maria, Marquinhos ve Bernard Tapie... Covid-19 nedeniyle Avrupa'da hırsız alarmı verildi

Covid-19 nedeniyle ekonominin çöktüğü Avrupa'da hırsız alarmı verildi. Çok kısa süre aralıklarla Londra ve Fransa'da yıldız futbolcular ile dünyaca ünlü milyonerlerin evlerine giren soyguncular için yetkililer, 'Herkes çok dikkatli olmalı' uyarısı yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Nisan 2021 Güncelleme 10 Nisan 2021, 07:00
Declan Donnelly, Di Maria, Marquinhos ve Bernard Tapie... Covid-19 nedeniyle Avrupa’da hırsız alarmı verildi

İÇİNDEKİLER

Dün Edinburg Dükü Prens Philip'in vefatıyla sarsılan İngiltere'yi bir ani ölüm daha yıktı… İngiltere'nin köklü ailelerinden Sutton Ailesi'nin 'baronet' unvanlı üyesi Sir Richard Lexington Sutton, Dorset'te bulunun çiftlik evinde öldürüldü.

İngiliz haber sitelerinde Sutton'lara yakın biri olduğu saldırgan, Sir Richard'in eşini de defalarca bıçakladı.

Sir Richard Lexington Sutton, hayatını kaybederken ağır yaralı olan eşi Anne Schreiber'in tedavisi sürüyor.

İngiliz polisine göre Londra'da kıskıvrak yakalanan zanlının eve giriş amacı, tam 300 milyon sterlin servetiyle İngiltere'nin en zengin 500 kişisi arasında yer alan Sir Richard Lexington Sutton'ın evinde hırsızlık yapmaktı…

Bu arada Sir Richard, Londra'nın ünlü otellerinden Sheraton Park Lane ile Mayfair'deki Athenaeum Otel'in sahibiydi.

Ailenin Dorset, Berkshire, Londra, Lincolnshire ve Aberdeenshire'da da yaklaşık 30 bin dönüm toprağının bulunduğu biliniyor. Tüm ülkeyi yasa boğan bu ölüm haberinin ardından İngiltere'de panik başladı.

Geçtiğimiz gün de hırsızlar, ünlü TV starı Dec Donnelly'nin evine ailesiyle uyuduğu sırada girdi.

YETKİLİLER UYARDI
Paris'te de hırsızlık olayları, önlenemez bir hale geldi. Fransız iş insanı Bernard Tapie ve eşi Dominique Tapie, geçtiğimiz günlerde başkent Paris yakınlarındaki evlerine giren dört hırsızın saldırısına uğradı.

Bu olaydan birkaç hafta önce de Paris Saint Germain'in yıldızı Angel Di Maria, Nantes maçı oynanırken evine hırsız girdiği ve ailesinin rehin alındığı haberini alınca büyük bir şok yaşadı.

Di Maria'nın evinden 500 bin Euro'yu bulan eşya çalındı. Aynı dakikalarda PSG'nin diğer futbolcusu Marquinhos'un da evi soyuluyordu... Londra ve Paris'teki polis yetkilileri, hırsızları pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik krize bağladı…

Birçok Avrupa kentinde, vatandaşın daha dikkatli olmaları konusunda polis tarafından uyarılar yapıldı.

SERVETİ 300 MİLYON STERLİNDİ EVİNDE ÖLDÜRÜLDÜ
83 yaşındaki Sir Richard Sutton'un 2 milyon sterlinlik bu lüks çiftlik evi, mezarı oldu…

LONDRA'DA KABUSU YAŞADILAR
İngiliz tv yıldızı Declan Donnelly, geçtiğimiz gece eşi Ali ve minik kızlarıyla uyurken evlerine giren hırsızlar nedeniyle kabusu yaşadı. Büyük bir çetenin üyesi olan silahlı hırsızlar, 5 milyon sterlinlik lüks malikaneden polis gelmeden kaçmayı başardı.

PARİS'TE BÜYÜK SOYGUN
Paris Saint-Germain yönetimi, Di Maria ve Marquinhos'un geçtiğimiz haftalardaki maç esnasında aynı anda evlerine hırsız girmesinin ardından futbolcuların yaşadıkları konutlara özel güvenlik atayacağını duyurdu. Fransız takımında Kasım 2018'den bu yana 7 futbolcunun evine müsabakalar esnasında hırsız girmiş ve milyonlarca euro değerinde eşya çalınmıştı