NFT, ünlülerin yeni gelir kapısı oldu! Gülben Ergen, Saba Tümer ve Bensu Soral...

Harcamanın kripto parayla yapıldığı NFT, ünlülerin yeni gelir kapısı oldu. Gülben Ergen, ‘Bana unutmayın ki hiçbir şey olmaz’ sözünü burada açık artırmaya sundu. Saba Tümer’in kahkahası ise tam 90 bin TL’ye satıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Nisan 2021 Güncelleme 05 Nisan 2021, 06:57
NFT, ünlülerin yeni gelir kapısı oldu! Gülben Ergen, Saba Tümer ve Bensu Soral...

İÇİNDEKİLER

Gelişen teknolojiyle birlikte git gide dijitalleşen dünyaya yabancı starların ardından yerli ünlüler de birbiri ardına uymaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda tablolarını NFT'de satışa çıkaran Bensu Soral'dan sonra şimdi de Gülben Ergen ile Saba Tümer, dijital dünyayı keşfetti.

Tümer, dünyada bir ilke imza attı ve kendine has kahkahasını NFT'ye dönüştürüp rekor bir fiyata sattı. Ünlü sunucunun kahkahası, yapımcı İzzet Pinto tarafından tam 90 bin TL'ye satın alındı.


Saba Tümer ise parayı eşit olarak Darüşşafaka, Tohum Otizm Vakfı ve 10 bin fidanla "Kahkaha Korusu" yaptırmak için bağışladığını açıkladı.

Tümer'in ardından benzer bir hamle de Gülben Ergen'den geldi ve Ergen, magazin tarihine geçen efsane sözünü yine NFT'den satışa çıkardığını açıkladı.


EFSANE SÖZÜ SATILIK
JPEG resimlerden şarkılara kadar birçok eser, dijital ortamda satışa sunulmaya başlamıştı. Şimdi de Gülben Ergen, ikonik sözü "Bana unutmayın ki hiçbir şey olmaz"ın NFT'ye dönüştürüldüğünü ve açık artırmaya sunulduğunu açıkladı. Sanatçı, elde edeceği geliri ise kurucusu olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği'ne bağışlayacak.


BAŞARI TABLOSU
Bensu Soral, geçtiğimiz günlerde Kobe Bryant'ı resmettiği tablosunu NFT pazaryeri OpenSea'de yaklaşık 30 bin TL'ye satmıştı. Güzel oyuncu, ilk eserinin satılmasından sonra diğer tablolarından oluşan ilk koleksiyonunu da OpenSea'de satışa sundu.


BENSU'DAN DİJİTAL SERGİ
Soral, dijital dünyaya girişimci eşi Hakan Baş sayesinde giriş yaptı.
TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN