Yasemin Özilhan, Kendall Jenner, Kylie Jenner... İlik suyu detoksunun namı Hollywood'a uzandı

İki çocuk annesi olmasına rağmen formunu koruyan Yasemin Özilhan, Hollywood yıldızlarının izinden gitti. Son dönemin popüler besin kaynağı ilik suyunu düzenli olarak tüketen sosyetik güzel, bahar öncesi 21 günlük 'ilik suyu detoksu' yapmaya başladı. Kendall Jenner ile ablası Kylie Jenner da, sık sık 21 günlük 'ilik suyu detoksu' yaptıklarını açıkladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2021 Güncelleme 10 Mart 2021, 07:01
Yasemin Özilhan, Kendall Jenner, Kylie Jenner... İlik suyu detoksunun namı Hollywood’a uzandı

İÇİNDEKİLER

İki çocuk annesi olmasına rağmen formunu koruyan Yasemin Özilhan, Hollywood yıldızlarının izinden gitti. Son dönemin popüler besin kaynağı ilik suyunu düzenli olarak tüketen sosyetik güzel, bahar öncesi 21 günlük 'ilik suyu detoksu' yapmaya başladı.

Naturopati üzerinde yoğunlaşmış bir doktor olan Kellyann Petrucci'nin geliştirdiği programı uygulayan Yasemin Özilhan, ilk 5 gün düşük karbonhidratlı paleo tarzı besleniyor.

Bu süreçte önceliği et olan 36 yaşındaki sosyetik, etin yanında brokoli gibi nişasta içermeyen sebzeler, yumurta ve kemik suyu tüketti.

Yasemin Özilhan, haftanın diğer kalan iki gününde ise ya 6 porsiyon kemik suyu içti ya da 5 porsiyon kemik suyu içip bir öğünde de yumurta gibi protein içeren bir atıştırmalık yedi.

EN SON 18.00'DE YİYOR
Yasemin Özilhan, 21 günlük detoks programında rafine şeker, süt ve ürünleri, tahıllar ve kuru baklagillerden de uzak durdu. Sosyetik güzelin detoks boyunca dikkat ettiği bir diğer konu da akşam saat 18.00'den sonra hiçbir şey yememek.

Yıllardır formuna özen gösteren Yasemin Özilhan, günlük beslenme rutinini ise şöyle anlatmıştı: "Her sabah 4-5 gibi kalkarım ve 4-5 kaşık çikolata yerim. Gün içinde iki öğün yemek yiyorum.

Kahvaltıyı 10:30'da yapıyorum. Öğlen çok acıkırsam 14:00 gibi zeytinyağlı enginar gibi yemekler yerim. Akşam 18:00'de akşam yemeğimi yerim ve o saatten sonra bir daha yemek yemem."

DOĞADAN DESTEK ALIYOR
Sosyetik güzel, detoks programı boyunca avokado ve ananas gibi aynı zamanda tok tutup ödem atan besinlerden de destek alıyor. Maydanoz ve kiraz sapından oluşan çay da içen Özilhan, bu süreçte sporunu da kesinlikle ihmal etmiyor.

AMERİKA, SIRRIMIZI KEŞFETTİ
Anadolu'nun
en eski şifa kaynaklarından biri olan ilik suyu, son dönemde Hollywood yıldızları arasında da popüler oldu.

Kendall Jenner ile ablası Kylie Jenner da, sık sık 21 günlük 'ilik suyu detoksu' yaptıklarını açıkladı.