Geçen yılın Best Model'i Melisa İmrak, soyadının hikayesini anlattı: Yunus Emre'den türeme

Geçen yılın Best Model'i Melisa İmrak, soyadının hikayesini anlattı: "Babam, 300 yıllık bir aileye mensup. Soyadım, Yunus Emre'nin soyadından türeme…" 2005 doğumlu Melisa'nın hayali tasarımcı olmak. Kendisine örnek aldığı isimleri açıklayan Melisa İmrak, "Ülkemizden Çağla Şıkel, yabancılardan ise Hadid kardeşler ve Kendall Jenner'ı beğeniyorum. Çünkü bu isimler her yaptıkları işte büyük ses getiriyorlar" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2021 Güncelleme 07 Mart 2021, 06:59
Geçen yılın Best Model’i Melisa İmrak, soyadının hikayesini anlattı: Yunus Emre’den türeme

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz yıl Best Model seçilen Melisa İmrak, henüz 15 yaşında olduğu için çok eleştirilmişti.

O dönemden beri çok sayıda reklam ve dizi teklifi aldığını söyleyen genç model, 'İmrak' olan soyadının da sık sık 'Irmak' ile karıştırıldığını söyledi.

Melisa İmrak, dikkat çeken soyadının hikayesini ise şöyle anlattı:

"Babam 300 yıllık bir aileye mensup. Yunus Emre'nin Emre soyadından türeme. Emre, emrek ve imrek olarak süregelmiş. Allah aşığı anlamına geliyor."

Yunus Emre, Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairidir. 13. yüzyıl ortalarından 14. yüzyılın ilk çeyreğine kadar Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yer alan Sarıköy'de yetişmiştir.

İDOLÜ ÇAĞLA VE KENDALL


Kendisine örnek aldığı isimleri açıklayan Melisa İmrak, "Ülkemizden Çağla Şıkel, yabancılardan ise Hadid kardeşler ve Kendall Jenner'ı beğeniyorum. Çünkü bu isimler her yaptıkları işte büyük ses getiriyorlar" dedi.