Game of Hermes! İkinci eli 15 bin Euro’ya alıcı buluyor...

Pandeminin güç ve zenginlik sembolü Hermes satışlarını artırdığını söyleyen ikinci el butik sahibi Zeynep Akçıray, şöyle dedi: “Mağazada sıfır bir Hermes 10 bin Euro ise ve bulunmuyorsa ikinci elde aynı çanta 15 bin Euro’ya alıcı bulup anında satılır.”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mart 2021 Güncelleme 04 Mart 2021, 07:01
Game of Hermes! İkinci eli 15 bin Euro’ya alıcı buluyor...

İÇİNDEKİLER

Dolabındaki dünya markalarına ait çantaları değerlendirmek için kurduğu 'Deluxeseconds' isimli şirketini büyüten sosyetik Zeynep Akçıray, ikinci el sektörünün pandemiyle daha da hız kazandığını dile getirdi. "Covid, satışlarımızı durdurmadı aksine kadınlar bu dönemde çanta daha çok aldılar" diyen Akçıray, sözlerini sürdürdü: "Bazı çanta renkleri ve modelleri bulunmuyor. Bulunduğu anda da kapış kapış gidiyor. Mağazalar kapalı olduğu dönemde çanta almak için evime bile geldiler."

YATIRIM ARACI OLDU

Sınırlı üretilen çantaların, ikinci el piyasasında her yıl değerinin arttığını ifade eden Akçıray, "Kadınlar bu lüks çantaları hem kullanmış oluyor hem de istedikleri zaman satabileceklerini biliyorlar. Bu sayede yatırım aracı haline dönüşüyor" diyerek geçtiğimiz günlerde Forbes'un Hermes için yaptığı "Altından daha iyi yatırım aracı" haberini destekledi. Müşterileri arasında Aslıhan Doğan Turan, Bahar Tangır ve Nil Bentürk Uyguner gibi birçok ünlü isim olan Akçıray, şu sözleriyle de Hermes sahibi olmanın bir savaşa dönüştüğünü dile getirdi: "Bu dönemde en çok Hermes sattım. Mağazada sıfır bir Hermes 10 bin Euro ise ve bulunmuyorsa ikinci elde 15 bin Euro'ya alıcı bulur ve anında satılır."


ALTINDAN FAZLA DEĞERLENDİ
Hermes çantaların hikayesi 1837 yılında Normadinya'da doğan ve eyer yapımı ile ilgili aldığı eğitim sonrası Paris'te binicilik üzerine kendi şirketini kuran Thierry Hermes ile başladı. Atlar için yem torbası ve eyerler üreten Hermes'in şirket değeri son 35 yılda yüzde 500 arttı. Hermes'in Birkin modeli son 35 yılda ABD piyasası ve altın fiyatından daha iyi bir performans gösterdi.


İKİNCİ ELİ BİLE SERVET
Zeynep Akçıray, pandeminin ikinci el sektöründe büyük bir artışa sebep olduğunu dile getirdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN